Wednesday, May 23

muka paragas tapi hati kristal





hai all,
hows your day?well aku nak direct terus dengan apa yang aku nak kongsikan dengan korang,ehehehhe, tengok tajuk entry bunyi macam mintak kaki masak sweet sour je,tapi itu lah kenyataan dan fakta tentang diri aku, that right,aku memang hati kristal,untuk certain part yang aku memang tak boleh tahan air mata or perasaan sedih aku ni...

kenapa suddenly aku cerita hal ni?coz nya aku tengah layan balik cerita one piece,selalu nya aku baca komik, so kalau komik jenis lawan, aku memang tak ada feel la,coz feel aku lebih pada action,but this time aku layan anime,damn, sedih!

setiap crew luffy-san tue ada kisah sedih setiap orang, yang buat aku sedih sebab diorang berjuang hingga titisan terakhir demi cita-cita atau impian diorang sendiri, kekadang aku terfikir, kalau jadi pada diri aku, mampu ke aku sekuat itu?mampu ke aku hadapi semua itu?

dalam cerita ni,luffy seorang yang optimist, dia setia kawan, once dah jadi kawan dia, dia tak rela tengok kawan-kawan dia susah atau sedih,secara hakiki bila kita fikir dalam dunia ni, boleh ke dapat kawan macam gitu?hell not! yeah i knew you can get it, but how much percent chance?

bagus anime nie kekadang, semangat yang diorang tunjukkan dalam sesuatu watak boleh mempengaruh seseorang dalam hidup dia atau boleh jadikan sebagai inspirasi,jadi tak salah dengan umur "muda" macam gini masih layan anime, ianya bukan lah satu kesalahan cuma nya jangan sampai terikut2, i mean fikiran pun kena lah sealiran dengan umur kita, jangan umur banyak tapi masih berfikiran macam tadika kan...

muka wa paragas tapi hati wa tetap terusik dengan benda-benda yang boleh menyentuh perasaan wa, dari entry-entry sebelum ni pun banyak hati wa terusik..haahahha...;D


*maka disini, jangan sesekali pandang senget pada mereka yang layan anime,comic dan sebagainya,masing-masing punyai minat dan hobi yang berlainan,;D

*****************************************

FULL STOP
missblurry

4 ,000 yang sedang blur:

nadey said...

aku pon layan cite ni! hahahahha xpenah lak aku nanges mayb aku xbc komik die kot....aku tgk katun mmg gelak je

Edzlin said...

oooh kamu tgk anime nya ya. saya setakat ni baca komik aja :)

misSbLurRy said...

nadey,

aku ati kristal,nak buat mcmane kan..semangat ekntal dia wat aku terharu

misSbLurRy said...

edzlin,

dah abis layan anime,layan comic plak nanti..ahahahah