Monday, June 7

dating with mr. R

nak dijadikan cerita, semalam malam aku dah terlanjur dengan mr. R nie dengan kata-kata aku sendiri. aku terlanjur cakap yang aku nak dating dengan dia. ouch, dan dengan sengaja nya aku telah berlaku curang dengan mambang aku sendiri. sorry bro, den telah mencurangkan kan ekau. harap ekau terima seadanya okeyh.


dengan bangga nya aku hantar message dekat dia yang penuh dengan wangi-wangian dan berbaur sedikit lucah. oleh kerana aku message menggunakan bahasa zulu maka aku tolong translatekan kat korang. ciri-ciri message tersebut:
Mr. R dan blurry


hye jagung (nama manja mr.R) buat apa tu?
hye kentang (nama manja aku), sihat ker?


(babun punya jagung, lain aku tanye lain,lain pulak kau jawab(monolog sendiri)
tak ada buat apa pun, tengah kira semut nie hah, eh babe esok free tak?
i sehat je,(awat macam tak menjawab soalan je?)esok free kenapa?


jom dating, bosan la duduk rumah ajer. kita pergi tengok wayang, amacam?
wayang?ok no hal.jumpa kat pyramid pukul 11 pagi. ok?


chantek, never love u...wait for me.. :P
fine, wait for eva. :D


huh...siot ko mr.R kena kan aku balik. lepas aku message je dia, terus aku tidur dan wish moga dapat jumpa slay dalam cerita under18.esoknya, pagi2 lagi aku bangun, siap dapat message dari mambang. bukan mr.R.huh haram nye mr.R....aku siap2 terus pergi pyramid. tapi aku bengong kejap sengan tambang bus rapid ni. masa aku pergi tambang rm 1 tapi bila aku balik tambang jadi rm 1.90. apahal jadi gini?laluan yang sama dan bus yang sama. tak agak2 betol la tokey bus rapid ni. kang aku sihir baru tau.


sampai aje pyramid terus aku beli tix untuk 3 orang. lupa pulak aku bawak sekali my mom untuk keselamatan. maklum la mr.R ni orang zulu kan. so bila sudah beli. aku merayap jap kat pyramid sebab show mula lagi 45 minute. tengah round2 dapat pulak message dari mr.R..


babe, i tak dapat join you all la.
apsal pulak?i dah beli 3 tix ni.


i ada keja kene buat. kalau tak nati tak lengkap pulak bisnes nie.i tunggu you kat tempat biasa ok.
what eva, malas layan.


hawau punya mr.R..memang betul dia cakap semalam. wait 4 eva. elok sangat dengan nama kau R. R for rongek. err rongek adalah adik beradik bongek. aku punya sakit hati sampai aku main culik je anak orang untuk ganti tix si mr.Rongek ni. malaun mana entah aku culik.lantak kau la.jangan kau nangis sudah.


after that aku pergi lah tengok wayang tu. cerita terkini yang konon2 hangat.cerita LAGENDA BUDAK SETAN.memang setan gila cerita ni sebab nya pengarah cerita ni berjaya membuat aku maki hamun dengan sengaja nya jugak.bodo punye cerita. actually, aku peminat setia ahadiat akashah. almaklum la,jiwa jiwang kan. tapi pengarah LBS dah hancur kan hati suci aku ni. memang suck gila cerita ni. langsung aku tak puas hati gila. pergi mampus kau.huh!!!!!korang bayangkan lah,aku dalam wayang tu sampai main message dengan kawan aku,dengar orang mengumpat(rasa macam nak join skaki je), dengar orang atas kene sound sebab buat bising, korang fikir lah bertapa boring dan tak menarik perhatian aku langsung cerita ni. bak kata que haidar dlm cerita ni " siaaalll lah ".ah!!aku tak nak panjangkan lagi dosa2 aku untuk kutuk pengarah bodo ni.


LBS movie bodos

then untuk sejukkan hati, aku pergi la berjumpa dengan mr.R aku ni. tapi aku pergi makan dulu dan aku berjumpa dengan beliau. fuh!! sejuk hati aku, sampai nak rasa sepak terajang je mamat ni. aku datang2 dengan hati panas kau boleh senyum sampai telinga dengan muka tak bersalah and duduk punya la bergaya eyh. rongek betul.untuk gambaran lebih jelas. aku uploadkan gambar aku dengan mr.Rongek ni. nah!! tatap la si Rongek dengan puas.!!


mr.Rongek a.k.a mr.Ronald mcdonald

ahhahaha gotcha. korang kene.padan muka.puas hati aku untuk sekian lama. lepas dating dengan mr.Rongek a.ka mr.ronald mcdonald, aku pergi beli pulak popia crispy dan cinnabon.saja aku nak habiskan duit...wahahah....then terus balik. 


popia crispy

cinnabon rasa choc and kayu manis


tapi on the way aku nak balik tu. aku macam terdengar suara yang memangil nama aku " erra fazira..." tapi suara tue sayup2 dan macam nak tak nak je klua . dengan pantas aku pandang dan nampak seorang perempuan.muka dia dah sama dengan kawan aku. junior sekolah rendah dulu yang sama2 minat KRU. aku terus senyum dan berlari2 anak dekat dia. comolot dan raba2. tapi dia terpinga2. aku buat derk jer. terus naik bus sebab aku main kejar2 dengan bus tu.bus tak sabar2 nak gerak.sengal!!


sudah separuh perjalanan balik rumah, aku teringat balik kat "junior" aku tu, eh betul ke budak tu junior aku?apsal muka dia macam blur2 taik ayam je ni?" (monolog lagi) ah lantak kau la.malas aku fikir.untuk budak tadi  kalau betul kau kenal aku,sorry aku tak sempat beramas mesra. tapi kalau kau tak kenal aku.ops sorry, aku salah orang dan teramas kau. erm...cup A..ahahahah


nota kaki dan tangan: 


1. LBS bodoh. kau tak payah la buat filem katerina pulak. buat aku sakit hati. kepada mereka belum tengok tapi dah baca novel.jangan tengok.anda akan menyesal. tapi kepada yang belum baca novel.sila pergi tengok.


2. Walau apa pun, watak que haidar terbaik. aku memang sokong dan kau memang layak la bro untuk menang pelakon pembantu terbaik.dan kau buat aku sebak masa kau nangis dekat pokok.


3. dan tidak lupa untuk kasyah (bukan farid kamil tapi watak kasyah dalam novel) aku pun salute spring kat kau sebab kau betul2 sayang dekat ayu sampai mati, cinta sejati kau buat aku tersentuh.kalau kau wujud aku orang pertama aku cari. love u kasyah a.k.a budak setan


4.  sila jangan tegur dan beramas2 orang dengan sesuka hati anda. terima kasih!!


******************


FULL STOP 




missblurry

4 ,000 yang sedang blur:

nur amirah said...

cis! hampeh semate..haha..kunu mr r! da r lucah men ramas2..cup A lak..haha..xley bla..haha

misSbLurRy said...

amirah: aku tau ko pon nak jugak kan dgn mr.r

J. Love said...

pehhh gua ade geng! gua pun menyampah dgn movie bangang tu.

misSbLurRy said...

j.love,

aku anti movie nie....bodo piang director 2