Tuesday, August 2

selamat menyambut bulan ramadhan

ahahhahah, ok sengal dah puasa yang kedua, baru aku nak wish kat semua umat islam, it's ok, better late than never kan..so sempena bulan puasa nie aku hormat adab-adab bulan yang mulia nie,

aku akan kurangkan cerita hal makanan, maaf ye untuk entri bawah nie yang buat korang terliur seketika....hihihiih...well untuk ramadhan kali ni, ramadhan yang agak special buat aku, kenapa?

sebabnya ini ramadhan yang pertama aku sambut untuk sekian kali aku bergelar student ipt, dan juga ramadhan ini juga yang kali terakhir setelah almost 15 years aku menjadi pelajar, alhamdulillah..

tahun depan ramadhan pertama kali untuk aku sebagai pekerja pulak, weee aku tak dapat bayangkan sebabnya before nie aku practical aku terlepas masa ramadhan, so tak dapat bayangkan diri aku kerja di bulan ramadhan,perasaan itu mungkin lain dari yang lain, gerenti dan pasti..;)

tahun nie punya ramadhan memang meriah, meriah dari segi bazar ramadhan..ahaks, bayangkan 250 tapak diorang sediakan?tak macam meriah manusia belakang rumah aku nie, dan aku belum lagi round sebab malas, dan my mom pun ada hantar kuih kat orang, buat 3 jenis je,

tugas aku pulak jadi pengkritik,weee, memang aku suka kan,maklum la aku jenis hentam je nak makan apa, tapi agak cerewet dari segi rasa if tak darurat lagi-lagi kalau bab jual-jual, bagi aku if nak meniaga biar betul-betul nak niaga, jangan fikir untung tapi rupa dan rasa makanan macam nak bagi kucing makan...hallo, kucing pun demand ok, nak makan whiskies je kot,ini kan manusia....

so para peniaga di bazar, fikir-fikirkan lah, sambil mencari rezeki, jangan lupa rezeki itu datangnya dari Allah, maka jangan lah tamak sangat bila mencari rezeki dengan meniaga apa jua jenis makanan ok..;)

****************************
FULL STOP
missblurry

4 ,000 yang sedang blur:

Phat said...

Selamat berpuasa

http://phatthegreat.blogspot.com/2011/08/hari-kedua-berpuasa.html

.digital kelok said...

akhirnya ko update gak..adoi..lama ak tggu nak baca entry.. slmt berpose.. :)

misSbLurRy said...

phat,

selamat berpuasa

misSbLurRy said...

digital kelok,

sorry beb wat ko tertunggu2..ahahah
anyway selamat berpuasa