Monday, September 5

bukan santan terselit

cerita raya kita stop dulu, sebabnya kemungkinan besar memang tak ada cerita pasal raya dah, eheheheh, mungkin, repeat mungkin...kali ni aku nak menceritakan habit aku yang agak menimbulkan kesenangan dikala ku kesempitan...


ceritanye, mak aku kata aku nie adik beradik dengan johnny Depp tapi sebabkan mak aku minat sangat dengan tom cruise, tue sebabnya rupa aku ada iras2 dia...kata nenek moyang, terkena kenan tom cruise..tapi aku susah nak percaya, macamana pun aku iyakan juga....( cerita dengan muka serious ala-ala harun salim bachik)

ok, motif sebenarnya entry ini, aku ada habit iaitu suka korek hidung, gentel-gentel jadi bulat dengan mneggunakan jari telunjuk dan ibu jari, then aku akan makan dengan enaknya dan selebihnya akan sental kat mana-mana tempat ikut dan aku je.

ok,sangat nice jijik !!.

sebenarnya aku cuma suka sorok duit aku tak kisah warna ape sekali pun janji duit kertas, aku selit menyelit sampai aku lupa kat mana aku selit, tujuan dia kononya aku nak saving, kalau depan mata aku akan habiskan duit tue, tapi if duit selit ni, leh control sikit..


yang bagus nya, bila tengah terdesak sikit, dok korek sana sini then terjumpa duit,memang gembira tak terkata, rasa macam duit jatuh dari langit, ahhaha tapi yang tak best nya aku asyik terlupa mana aku selit duit-duit ni..

sampai bertahun-tahun baru terjumpa itu pun sebab mengemas,kan best kalau peram duit tu lama-lama boleh beranak, sedap sikit tengok...ehehhe dan lagi satu kebaikan duit selit ni, bila kita terkena apa2 jenis rompakan, ugutan, cabulan atau rabaan sekali pun, kita tak terkontang kanting...


confirm bila berlaku pape macam gitu, diorang akan pau duit kita kan, wallet dirembat, then dengan adanye duit selit ni, atleast kita boleh buat tambang atau calling orang-orang penting..so tak ada la terkontang kanting sangat kan, terpinga-pinga, muka macam nak nangis tapi tak mampu nak nangis kat tepi jalan tue...


so nampak tak kegunaan duit selit tue, mungkin korang pun boleh amalkan, setiap kali nak keluar ke mana-mana, sila lah selit rm 10 or rm 20 kat mana-mana kawasan diri anda,kalau orang zaman dulu, dok selit bahagian kopek je..eheheheh tapi yang laki tu erm, pandai-pandai la korang nak menyelit tang mana kan, aku nak sebut pun macam tak berkeyakinan je...eheheheh

well mari menyelit, terselit, diselit, untuk masa depan anda,

* wat setakat ni, aku rasa ade lah dalam 300-400 duit selit aku, masalah nye sikit-sikit dan kat mana aku selit???argggg

***************************
FULL STOP

missblurry

6 ,000 yang sedang blur:

hafidah said...

bnyk nyer yg terselit di mane2 tuh..huhu..lao da jumpe nt, share2 lah eyh..hahah

azwa amani said...

huhuhu..kad topap pun amani suka selitkan jugak..hehe

Saiazuan said...

haha lost trus aku.. xD

misSbLurRy said...

hafidah

aku rasa dah jumpa separuh..ehehehe

misSbLurRy said...

azwa amani,

perg..den dulu zaman dok asrama, suka tepek kat plastik meja,,kumpul sampai leh wat alas meja..eheheh

misSbLurRy said...

saiazuan,

ahahah bukan selit2 da 2