Wednesday, September 7

coconut shake - nyumm!!

oh yeah, macam dijanjikan, kalau jadi buat coconut shake aku share kan, so aku share resepi macamana nak buat coconut shake ni, sonang bai tue


coconut shake


sebiji air kelapa tulen
susu pekat / fresh milk

aiskrim vanila
ice
*ice cream soda

cara-cara nya,

1. air kelapa ni kena beli yang biji punya, yang ori, so letak air nie dalam suku jangan lupa letakkan juga isi dia.

2. letak aiskrim sesedap rasa,lagi banyak lagi rasa bercream lemak manis..

3. fresh milk/ susu pekat ni option je, sebab nya aiskrim tadi dah manis, kalau letak aiskrim banyak2 tak payah letak susu ni..kang potong kaki pulak

4. then letak ice pulak kalau nak rasa macam ice blended tu, ikut ukuran cawan yang digunakan, kalau nak shake just letak sikit sahaja

5. blend semua sekali and make sure blender korang tue bukan blender cili, kang rasa coconut chilli shake la pulak kan..

6. minum dengan selera nya 

7. aku letak star kat ice cream soda tue coz tak pernah lagi cuba, sekarang nie pun dah rasa sodap dah bagi den

8. air kelapa + ice + aiskrim vanila kene pandai2 budget ikut cita rasa sendiri

9. selamat mencuba

* aku letak air kelapa 1/4 dari blender, ice pulak agak-agak sama rata dengan air dan ice cream pulak dalam 5@6 sudu dan cedukan itu agak banyak, susu sikit je, dan hasil nya sebanyak kole macam di atas tue..

************************************
FULL STOP

missblurry

14 ,000 yang sedang blur:

Miss Nadya said...

sedapnya..nyum nyum2..:)

new entry :: Lemah Bila Drive Malam ツ

hafidah said...

seday sehh..:')

AyuJelitaz said...

ho yeahhhhhhhh... :))

Fiqa. said...

pandainyaa haai buat. messti seedaaap. :)

iszieylyanziy said...

da lme xmkn coconut shake,,,bestnyeeee

azwa amani said...

nampak sedap...nak buat, tapi susah nak dapat kelapa tulen..huhu kelapa tiruan banyak laaa...

missgee said...

Kira ko dah berjaya arrr..
Tak bulih jadi nie..
jeles...jeles..jeles..
sat lagi nak try buat..

misSbLurRy said...

miss nadya,

memang sodap

misSbLurRy said...

hafidah,

wat la..eheheh puas hati

misSbLurRy said...

ayu jelita,

selamat mencuba kak

misSbLurRy said...

fiqa,

senang je, mcm buat air biasa2 je..ehehe

misSbLurRy said...

iszieylyanziy,

kan, susah nak dapat dah

misSbLurRy said...

azwa amani,

yup kelapa yang dah kene letak ice kang x menjadi...xrasa kelapa tur

misSbLurRy said...

missgee,

buat beb, sonang je nie..eheheh