Thursday, January 19

sesi gendutkan diri #1- bbq chicken set


hey guys im back, seperti dijanjikan aku akan update cerita pasal makanan je, hihihi bagi you all tersiksa jiwa dan raga sikit...dan aku sekali boleh gila juga kot sambil-sambil tulis entry ni..


well, 3 minggu lepas, seminggu beofre aku ada final exam, aku keluar dengan kawan aku si kunyayang, pergi ke mid valley, tujuan dia, menghabiskan voucher buku rm 200 yang ktorg dapat tue,tapi malangnya masa kami pergi tu, mph mid valley tengah restock barang diorang untuk buat clearance stock, so banyak juga benda aku tak dapat borong, tapi itu pun aku sudah habiskan rm 150 voucher tue.

dapat juga lah aku buku yang aku dah lama aim nak beli, eheheh doctor in the house,sekarang baru baca page 50 of 800++, yeah! aku tahu agak tebal, tapi tak apa lah,boring2 aku boleh gain my general information pasal malaysia ni kan.

beef bibimbap

so untuk makan lunch kali ni,ktorg makan dekat arena food court atas tue, macam biasa, kalau keluar dengan si kunyayang nie,gerenti makanan korea duhulu ktorg cari, so kami terus menuju ke kedai makanan korea,aku punya biasa je,layan bbq chicken set, rm 15.90 kalau tak silap,si kunyayang pula, ambil beef bibimbap.

BBQ chicken set

aku punya bbq dia memang sedap, superb.reason aku ambil menu ni sebab nya aku nampak banyak sayur segar tanpa kene masak,aku memang suka makan benda yang tak di masak,rangup2 je rasanya,tapi tak semua lah.


then si kunyayang ni pula ajak cari banana milk, pun dari korea juga.aku pun suggest pergi jusco sebabnya jusco memang ada jual barangan makanan korea ni,either dah masak or belum.macam biasa,kalau makanan dari korea memang harga dia agak bangang, macam air kotak banana milk ni memang mahal, rm 2.90 untuk sekali sedut,tapi nak merasa punya pasal layan jer..

but so far apa aku makan semuanya sedap2...eheheh so dengan harga even macam tak berbaloi,aku boleh lah tutup mata,tapi untuk minum air sekotak rm 2.90 sepanjang masa,memang TIDAK!.dan secara tak sengaja aku terjumpa kedai baru,korean food juga, nama dia dubu dubu restaurant, betul-betul sebelah spaghetti farm.aku bukak website dia,bulan lepas baru nak apply halal, so aku belum yakin selagi dia tak letak tanda halal.dah letak baru aku terjah makan situ...

eheheh itu saja untuk hari ini,next aku bagi resepi biskut coklat rangup..eheheheh..peace ;D

***********************************
FULL STOP

missblurry

2 ,000 yang sedang blur:

Anonymous said...

uiii blurry cerita la psal aiskrim pla...jgn lupa wei huhuhuhu~

digital clock said...

wargh mmg mahal harga makanan korea ko kan. tapi berbaloi la sbb sedap.

resepi biskut coklat rangup! cannot wait! XD