Wednesday, November 23

final year of college life #8 - jadikan satu pengajaran



hari yang dinanti2 kan datang juga, yeah im talking about my  proposal FYP presentation,cuak memang cuak, tapi selagi kita fikir selagi tue kita cuak, so malam tadi aku pun buat lah preparation yang terakhir, cari side info lagi2 literature review pasal pokok ramin aku tue,

nak dijadikan cerita,tengah syok cari info and facebooking, plap!eletrik tak ada....dang!! beteri laptop aku memang dah jahanam, sempat bertahan 16 minit, nasib baik aku memang prepare segala benda awal2, info yang aku nak cari pun dah settle, tapi nya...

aku tak gosok tudung aku lagi..argggg, aku memang dah jammed tapi steady lagi sebabnya yang paling penting slide, last2 aku relax sekejap tunggu eletrik ada, oh yeah, aku rasa malam tadi 1 serumpun (4 kolej) tak ada eletrik,phew..or maybe dekat side perempuan je...

last kopek punya idea, kawan aku ajak iron baju dekat kolej sebelah (k13),lepak bilik kawan aku, tup2 tunggu pukul 1 sebab mengharapkan elektrik ada untill that, sekali hujan turun pula, phew drama betul..malas nak fikir, aku terus je tarik selimut dan tidur, itu pun tidur2 ayam,mengharapkan ada elektrik juga,tapi hampa, sampai kesudah tak ada juga,

BSH 1, mangsa aku kali ini

pagi tadi awal aku bangun,terus aku merempit mandi,memang kalah lah badak mandi,kalau lawan dengan mat rempit pun belum tentu diorang menang, eheheh, start motor bawak kalah superman punya kelajuan, sebabnya nak pergi iron tudung semata2 kat fakulti,gitu..nasib juga lah sempat, presentation tadi pun mula lewat sikit,dan benda ni buat pengajaran untuk aku,dan juga yang membaca ni,
rupa katil aku selepas presentation,dah macam unta nak bertelur je


memang betul, kita bila ade interview atau presentation, kita akan berbalik2 tengok slide or resume kita, kita dah tak ingat langsung pasal benda lain yang patut juga di ambil kira, well benda dah nak jadi, so should be take note about that, ;D..

******************************************
sila ambil sebagai satu pengajaran

1. siap iron segala baju dan kelengkapan diri
2. check out your vehicle, it is ok or not
3. double check your stuff either resume or what so ever
4. make sure tidur awal sebelum hari kejadian sebabnya nanti tak cukup tenaga  dan muka pun sembab
5. last but not least, just relax dan confident 

GOOD LUCK EVERYONE 

****************************
FULL STOP
missblurry

2 ,000 yang sedang blur:

edzlin007 said...

so elektrik mmg tak ada sampai pg? sbb kena iron kat fakulti..

misSbLurRy said...

edzlin,

yup, dorg kata dalam pukul 10-11 juga la baru ade elektrik...