Friday, December 9

final year of college life #11- failed paper adalah makanan aku



ingat tak?zaman sekolah rendah, bila exam mesti markah tinggi-tinggi, kalau boleh sampai nak dapatkan lebih dari 100 %,tak ada sekali pun akan dapat rendah dari 70% tapi nya saat indah ini sampai tahap pertama sekolah rendah je lah.

masuk je tahap ke dua sekolah rendah,markah exam semakin jatuh, paling ngam bila kita masuk darjah 5, kan?time tue lah kita active sport, segala sukan kita masuk,segala acara sekolah memang ada je muka kita.memang result punya macam haram,lagi-lagi budak kelas belakang-belakang,yang tahu,fikir nak enjoy je..

dan saat masuk sekolah menengah bermula nya kisah dan tahu erti gagal peperiksaan,rasa macam bodoh sangat je bila tengok buku record pen color merah,subject paling wajib failed adalah matametik dan juga sejarah, ops tak lupa juga geografi,memang rakyat malaysia agak bodoh dalam 3 subject ni,termasuklah tukang membaca dan juga yang menulis ni,heeee anda terkena..

well bagi aku bukan student lah kalau langsung tak pernah failed paper, beb, gila bosan life kau kalau kau tak pernah langsung gagal dalam hidup?mungkin ada juga orang macam gini tapi macam tak mencabar jer, asyik2 kita bejaya,lulus dan sebagai nya..arggg dunia kau hanya ada 1 warna je,why not ko create warna baru, kan baru ceria...

aku cerita pasal failed ni sebab, a'ah tadi baru tahu aku failed paper chemistry,deng!!masa dia sebut no matrik aku, aku memang tak perasan,walaupun dalam hati aku pun mengatakan yang aku memang failed tapi mulut dan otak aku still physco kata aku lulus,ceh!!

" 15.....54....24...failed,dapat 24 %"

aku memula tak dapat tangkap, no matrik siapa ni?sekali aku baca balik..155424, mak ai, no matrik aku siot, ciss failed juga aku nampaknya, tapi aku tetap tenang, dalam hati dah mula memaki tenangkan diri sendiri ..bangkai!!failed la pula, bongok lar, siot..#^^**&*,damn, arggg...

aku ni memang bodoh kimia,aku ni ada lagi kecelaruan otak, aku rasa belajar kimia ni benda yang tak logik, entah la, merepek2 aku rasa, maaf ahli kimia, aku cuma tak boleh bayangkan kimia ni berfungsi macamane, i mean reaction korang yang entah apa2 di campur then jadi benda lain...

hurm, menyesal masa sekolah aku selalu tidur time lab science,sekarang dah susah, pastu nak cakap kimia ni tak logik, ceh!! poyo la kau blurry!!tapi memang serious,hal kimia tak usah lah cerita,kalau korang tipu aku pun aku tetap percaya sebab nya aku memang ngok kimia,..

celullose = 6c10H5o, boleh dijumpai di primary cell wall,celullose merupakan paling penting dalam pembuatan kertas dan juga cotton, celullose juga banyak crystaline di antara amorphous yang berada di dalam starch.ikatan celullose boleh diuraikan hanya menggunakan air panas dan acid acetone



failed?tak ada hal la bro,sekian terima kasih.

**********************************
FULL STOP

missblurry

2 ,000 yang sedang blur:

nadey said...

ko jgn mls2...t susah cr keje mcm aku.......btw ingt aku lg x??? rindu la kt ko

misSbLurRy said...

nadey,

ehehhe aku bukan malas, tp time exam nie aku demam,mmg langsung tak boleh fokus, so redha je