Friday, December 9

tahan kencing?bagus..



korang pernah tak alami perasaan ini?perasaan yang korang nak terkuncil tapi korang gila malas nak bangun atau berjalan menuju tandas?well itu lah habit aku, habit yang aku baru cipta sejak aku duduk dekat kolej serumpun ni.

setiap malam gerenti aku akan ke tandas dulu sebabnya aku kuat minum air,dan air tue memang gedik nak nyah toksin dari badan aku di malam yang hening, kadang-kadang aku sampai terfikir nak letak takung je atau buat saluran terus menuju ke tingkap,senang tak payah ke tandas.

aku ada masalah otak untuk berfikir secara rasional. aku selalu fikir, kalau ke tandas nanti terjumpa orang tak ada kepala, atau terjumpa kakak cantik berdiri kat tengah-tengah lorong, so aku akan berfikir 800 untuk ketandas.

selain itu, untuk ke tandas aku kena ambil masa selama 2 minit dan 97 langkah untuk pergi sahaja,ah tak rasa macam buang masa ke?pagi-pagi buta nak menapak sekadar pergi tandas?ke aku je yang bengong sebab fikir macam gini?arg, aku dah bermasalah otak ke apa ni?

tapi apa yang aku cakap semua ni, korang mesti akui kan, sedap-sedap tengah tengok sinetron tetiba nak kencing,sure tahan sampai mengigil badan kan,sebab tak nak terlepas saat2 indah tengok sinetron,betul tak?atau tengok drama korea, ye la sekarang kan korean wave, so mana boleh miss even more 1 second, nanti ketinggalan zaman.dang!!

korea,sinetron, tidur punya pasal,sampai sanggup tahan kencing,choi!!kau tahu tak akibatnya tahan kencing?yes, pundi kencing akan lemah sebelum urine penuh tangki, dan kesan dari menahan kencing adalah sama dengan kesan keracunan alkohol, hah alkohol? dan juga tidak tidur selama 24 jam.

dang, tak pasal-pasal aku kene explain dan sepatah haram aku tak faham apa yang aku explain sebabnya aku tak tahu kesan keracunan alkohol tue macamane?kalau racun tikus tau juga la aku,...

arg ini semua karut!! tak payah nak percaya sains sangat,boleh gila sebabnya kekadang langgar hukum alam, kan??jadi mari kita tahan kencing untuk kebaikkan bersama....

*****************************************
FULL STOP

missblurry

2 ,000 yang sedang blur:

Saiazuan said...

huhu nak kena batu karang tak? klu xnk cepat2 la g kencing..hehe :D

misSbLurRy said...

saiazuan,

ahahah,ok aku betul2 terlupa psl batu nie, nampak kene ubah perangai jahanamn kan tubuh badan aku sendiri....ehheh