Saturday, August 7

kau tetap di hati

setengah orang tak pernah nak hargai barang yang ada depan mata, bila sudah tak ada, mula la meroyan tak tentu arah, rindu, demam2 bagai, macam orang gila. tapi masa ada depan mata?tak pernah nak nampak kebaikan beliau tu, alangkah sedih betul hati beliau tersebut.


Wallet


aku ada beberapa barang yang aku rasa sudah boleh letak dalam muzium, paling lama barang itu aku simpan ialah wallet aku berharga rm 19.90, time tue tahun 1991, aku ingat lagi aku beli kedai tepi jalan. bukan..bukan itu. tapi kedai tu terletak tepi jalan. paham?


barang ini bukan hasil usaha aku, mak aku baik hati belikan untuk aku, ok ! admit taste aku macam lelaki. baik kau senyap sebelum aku lempang kau.


kemudian aku beli wallet kat WC, bukan tandas la gile...jenama wild channel.wa hip hop dulu lu tau? budget nak beli yang kulit tp sebabkan yang kulit tak ade offer aku angkut la yang kain punya, ahahhaha zaman form 3 la beb, mana ada duit, tue pun aku simpan sikit2 kot. dapat jugak la aku beli dgn harga rm 60 sebelum diskaun, hihihih,,,sampai sekarang ada lagi tapi da letak dlm muzium, tugas beliau ialah bank rumah, aku sorok duit 2,3 keping not rm 50, bila sesak aiku korek balik..hihihi bernas gila idea aku.


cantik lagi, 
langsung tak ade kesan koyak




handphone


sekarang pergi dekat barang hasil usaha aku jugak, peninggalan mobile bapak aku, dia wasiatkan kepada aku untuk jaga benda itu, dia beli masa tahun 1995, dia guna dalam 4 tahun, then dia beli baru sebab dia rasa macam jauh ketinggalan. oh tak, sebenarnya handphone tue sudah nak mampos. thanx dad. handphone motorola model tak ingat.



lupa pulak, aku sempat pegang mobile ini dalam masa 2 tahun dan masa itu aku menggunakan celcom yang sim kad nya berharga rm 90.bapak mahal, tarak guna betul.


nokia 2100,


kemudian pada tahun 2003, kakak aku pula beli mobile nokia 2100, beliau gedik beli handphone baru, jenama samsung,lepas beliau pakai samsung itu nokia gua rembat, ahaks, gua pakai celcom juga...dan mobile tu sempat guna dalam 4 tahun,sekarang dia pun da tergolongan dalam golongan harta arkib missblurry, ahahahah..hp tue rosak sbb screen ,pergi hantar kedai dia kata repair rm 300, aku tambah lagi rm 200 maka lahir la hp baru iaitu  SE 510, dan aku puas hati!!!

negative film

ingat lagi tak dulu2 kan kalau tangkap gambar pakai roll film kan, dan aku masih lagi simpan untuk gambar passport, dulu macam haram, setiap tahun nak picture baru, bengang betul, recycle je la gambar lama, bukan berubah pun muka, lainla kalu tahun ini muka aku ala princess fiona then tahun depan bertukar jadi angelina jolie , tak apa juga la nak mintak every year, grrrr...


mcm ju on la plak mata tue


film nie aku rasa aku snap masa umo 11 tahun, aku sendiri tak sure, dengan kedaan muka aku, aku rasa around that la umo aku. aku simpan film ni dalam wallet WC aku juga, hihih, kenangan tuu..

korang hado? non hado kan? so senyap~~

buat masa ini itu saja dulu harta karun aku, nati aku selongkar balik harta benda,dan akan di update lagi....hihihihi



*****************************
FULL STOP 


missblurry

4 ,000 yang sedang blur:

Randy said...

Wallet ko sama tua ngan aku... umo ko brapa haaa???

misSbLurRy said...

randy: aku tau la ko muda..xperlu kan

nur amirah said...

byk bhn arkib ko..ak ley wt arkib khas la tuk ko..tp mlg nye ko bkn org femes yg perlu ak wt arkib..ehehe..btw, ak rse ko ptt msok kos ak sbb ko de bakat..haha

misSbLurRy said...

moris: banyak seh...tp simpan dalam kotak so susah skit aku nak slongkar...nie pun pix2 tenet aku cedok