Saturday, June 18

di mana silapnya?

hye semua, sebelum aku bercerita apa masalah aku, aku nak cakap, aku mintak maaf dulu kat korang yang singgah dan comment page aku...sorry beb, aku memang tak sempat nak singgah page korang, setiap hari aku kerja pagi pukul 9.30 pagi dan balik pukul 6.30 petang tetapi, kadang-kadang aku terpaksa kene OT till 10.30 malam...seriously sangat penat, penat menunggu lagi penat dari penat bekerja, paham ka?nanti schedule aku dah stabil, aku akan singgah ok..:)

well, aku nak mengadu, aku pun tak tahu kenapa, since start kerja, aku fikirkan yang aku dapat atasi penyakit insomnia aku, ada orang tuduh kata aku bodoh sebab biarkan penyakit nie serang diri aku, sengaja cari penyakit, well aku tak salahkan beliau coz beliau tak pernah alami maka beliau tak faham macamana penyakit ini...

tapi apa aku fikir semuanya tak menjadi, bertambah teruk kot tak tahu lah, aku memang penat kerja walaupun kerja aku duduk je dan sesekali aku susun buku, tapi macam aku cakap tadi, kerja yang kurang pergerakkan nie lagi penant sebenarnya, so bila balik aku rest dulu badan aku nie, tapi bila aku dah mula tidur, aku hanya boleh tidur dari pukul 12.00 malam dan confirm akan terjaga pukul 3 pagi...

aku tak tahu kenapa boleh jadi gitu, almost a week dah kot, tepat pukul 3 pagi aku terjaga,walhal mindset aku bangun pukul 8.30, abis kalau dah terjaga kol 3 pagi, sah-sah aku tak leh tidur till subuh,pukul 9.30 aku da kene bukak kedai, penat seh, badan aku sangat penat, tak terdaya...

macamane ye aku nak buat?nak hilangkan supaya aku boleh tidur lena?walhal kalau orang lain confirm tak sedar diri dah, kalau setiap hari aku hanya mampu tidur 3-5 jam sehari, mana boleh macam gini, miong lah aku...sesiapa yang ada masalah macam aku lagi2 yang ade penyakit insomnia, tolong share dengan aku, apa yang korang buat supaya dapat tidur dengan tenang...
tolong sangat, aku tak mintak pun penyakit nie datang dekat aku, kalau boleh aku nak tidur dengan tenang, dengan aman, aku tak nak ada masalah tidur yang melampau nie, pada sesiapa kat luar tue yang tak paham dengan penyakit masalah untuk tidur nie, tolong-tolong lah bacainfo, jangan sesuka hati kata tak pandai jaga diri, belum kene belum tahu macamana seksa nya penyakit nie...

adakah aku perlu berjumpa dengan pakar?

****************************
FULL STOP

missblurry

6 ,000 yang sedang blur:

Terbang Bersamaku said...

mungkin awk perlu sdikit ktenangan n lari sebentar dari stress.. ape kate awk amik cuti dan pergi bercuti..take care...(^____^)

cucu umie said...

ayie tak thu nak tolong mcm mane tpy rasenya bertter rehat kot untuk mencari jalan penyelesaian..tido seharian ker

.digital kelok said...

cara paling baik adelah sbelum tido bace ayat pape. @ jangan tido seharian pastu esoknye mulakan tido pada waktu sesuai..

dengg.ak sbnrnye..x tw nak tlg.agaknye ko ni banyak sangat pikir kot.sbb tu x leh tido..otak ko asek nak keje padahal badan nak rehat..

misSbLurRy said...

terbang bersamamu,

saya baru je lepas bercuti....ehehehe..neway thanx

misSbLurRy said...

cucu umie, tido seharian wat lagi bertambah teruk..pernah juga buat mcm gitu...dengan harapan cukup tidur dan esoknya ok..tp sama jugak..makin takleh tido..

misSbLurRy said...

digital kelok,

masa tgh tidur mmg aku tidur nnyenyak wei...tp aku sedar tue mcm sedar org kejut....terus segar je mata....tue yang wat aku hairan 2....