Thursday, June 30

good bye novel hello wedges shoes

hye semua....sorry guys, aku dah berkurun tak update blog, boleh aje sebenarnya, tapi ralik layan game facebook dah pukul 12...so memang tak sempat nak update...banyak benda aku nak kongsi dengan korang...memacam benda funny yang berlaku sepanjang aku kerja....ahahahha....


by the way, tepat pukul 9.30 PM, tamatlah kerja aku sebagai pembaca dan penjual novel yang setia...yeah aku memang suka baca novel bila aku boring..buat aku ralik sampai tak nak makan...eheheh..impak yang sangat besar rite...kedai aku tutup sebab sale tak memberansangkan..boss aku call je kata tak payah buat order sebab nak tutup hujung bulan,terus aku merayap cari kerja baru...

agak susah nak dapat, now apa aku nampak kerja memilih orang, walhal diorang memang terdesak sesangat nak orang, kalau aku jadi boss, aku ambil aja budak walaupun payah..tapi alhamdulillah rezeki aku dapat kerja kat kedai kasut pula....

kalau dulu bila customer datang tengok buku novel aku akan cakap macam gini " hah kak, nie buku baru kak...best gila...serious saya tak tipu.." maka si customer yang agak termakan kata-kata aku pun berkata " ye ke dik, cerita nie pasal ape?sedih ker?" aku pun dengan yakin kata " sedih kak, confirm akak meleleh baca..habis berliter-liter air mata akak..bla bla bla dan bla", kekadang kalau aku malas layan, aku buat derk je, tak promote pun and tak komen pun mana yg tak best walaupun diorang capai tue memang novel yang hampeh...




bukan nak kata jahat, ye lah kita nie taste lain-lain, so bila diorang mintak suggestion aku akan petik mana novel yang dah di baca, by the way alang-alang nie aku nak promote novel haslinda ismail cerita masihkah ada cinta, sumpah sedih, aku tahan sendu sendan aku je kat giant tue, ahahah hampir-hampir menangis kat tengah- tengah jalan...

so kat kedai baru pulak aku akan promote macam gini pula, " cantik kak kasut tue dengan akak, sesuai sangat...lagi-lagi colour yang tue.." ahahha nak jadi promoter kene ayat-ayat jampi yang penuh dengan kemanisan di bibir walaupun dalam hati langsung tak tahu dan tak ada perasaan...eheheh..sumpah aku memang tak de taste langsung kat kasut perempuan, so aku tak tahu macamane nak suggest nati...mintak-mintak lah ok kan...

bermula nya kedai baru nie nanti, pengalaman aku kerja di living cabin dan king's ice cream akan berulang lagi sebab nya kedai nie tak ada shift, so kerja dari pukul 10 pagi till 10 malam, yes..aku mengaku tak ada life..sebahagian hidup aku hanya dalam giant mall dan kemungkinan besar aku memang tak beraya lah jawabnya, beraya dalam gaint...hurm pengalaman pertama aku...pasal tue aku akan cerita kemudian...

apa gaji?entah lah, boss kedai kasut nie call aku semalam cuma cakap seminit je, " hello nie anis ka?you ada apply kerja di **** kedai kasut(aku tak ingat nama kedai)? you terus datang kerja 1 julai yer, pagi pukul 10..", ngeh punya senang je dia amik pekerja, aku budget dia sangat terdesak dah kot...so semua kisah kerja akan di discuss besok, harap-harap oklah boss nya..aku bahagia dia pun bahagia...

fuh panjang entry aku...aku ade cerita lawak nak diceritakan...cerita yang aku rasa bodoh sangat...dan bengong...muahahhaha...dan juga memalukan kot...dunno lah..itu aku cerita esok pula yer...aku mahu rest seketika....charlow !!

*****************************
FULL STOP

missblurry

4 ,000 yang sedang blur:

Jumir said...

Semoga berjaya di tempat baru...

.digital kelok said...

weh serius ke buku tu besh?? tapi tengok kat mph mahal arr. aduish..

misSbLurRy said...

jumir,

thanx

misSbLurRy said...

digital clock,

bagi aku best..rm 20.60...tp arga betul rm 23 kan...