Wednesday, June 1

i love mr panda


aku baru lepas tengok kungfu panda, damn shittosh awesome...seriously aku memang suka sesangat cartoon nie...tapi masa masuk je wayang, aku terasa yang aku macam daftar sekolah tadika je balik...

ramai sungguh lah budak sekolah, opss...sorry, budak sekolah, i means kanak-kanak ribena..mentang mentang lah aku layan cartoon kan, sampai pakcik belakang pun cakap benda yang sama...." aiyo..too many children hah!!" yeah pakcik i admit it ok...

tak kisah lah kan..sekarang memang masa diorang berhibur,  cuti sekolah yang susah budak sekolah nak cuti tanpa sebab, so bagi peluang untuk diorang berhibur,btw berbalik pada mr panda, ending dia sangat sedih, tak lah sangat tapi menyentuh jiwa ganas aku juga lah...

walaupun dia tau dia anak angkat..ofcourse lah kan, bapak dia angsa pula, tapi dia tetap sayangkan bapak dia..what eva is, he still his father, aku amik positif dalam cartoon nie, banyak pengajaran yang terselit antara sedar atau tak...

bagi aku, dia nak tunjuk pada kita, sesusah mana pun pihak lawan, kalau kita yakin kita boleh kalahkan diorang, kita tetap boleh kalahkan and even though orang sekeliling kita lagi hebat dari kita, tapi tanpa usaha sendiri kita tak akan capai apa kita nak, cepat atau lambat itu tak usah dikira.....ahahah positive gila tak aku?eheheh


negative? ok tak ada...ahahahah bias gila...actually aku minat shrek, aku rasa shrek sangat comel, yes, bagi pandangan aku..makhluk hijau yang busuk itu sangat comel, dan selepas wujudnya mr panda, dia pula bertahta di hati aku selepas shrek...apa-apa pun shrek tetap no 1....eheheh

siapa yang belum layan lagi, sila layan kungfu panda, sangat tak rugi, walaupun tadi aku bayar rm 14, cibet punya TGV, mahal sungguh...wayang biasa je kot...nasib chomel...kalau takkkk  !!!!!

* tak sabar nak tunggu final destination and transformer, oh bumblebee !!

*****************************
FULL STOP

missblurry

8 ,000 yang sedang blur:

Senja Merah said...

nak tengok gak...bp bntang bleh bgi??

misSbLurRy said...

senja merah,

aiya terlupa bagi bintang....aku bagi 4.5/5

azwa amani said...

huhuhuhu..comelkan panda ni

missgee said...

Dah nengok gak..
Best..
Best gelak ngan budak2 dalam hall tue.. hehehe

Dr Love said...

Terima kasih sebab sudi jengah page saya

CIRI-CIRI BLOG YANG MENDAPAT SAMBUTAN PEMBACA

misSbLurRy said...

azwa amani,

sangat comel...ehehehe

misSbLurRy said...

missgee,

budak2 ramai..tp yg gelak org tua juga coz bdk2 x paham..ahahaha

misSbLurRy said...

dr. love...

thanx to u too....:)