Monday, June 6

Ikan tak sedap



simple, aku anti ikan...tapi aku suka ikan kembong, okeyh, anti separuh nama nya, ahahahah, seriously aku sendiritak tahu kenapa aku tak makan ikan, but if i have no choice, maka aku terpaksa juga makan ikan, argg!!

aku tak ada pengalaman ngeri pasal ikan, just aku tak suka ikan, aku rasa ikan tue memang tak sedap, except kembong, ehehe, sedap lah kembong, anak kembong eh, bukan bapak kembong yang gilak besar, tue isi dia dah tak manis..

kenapa aku tetiba cakap pasal ikan?coz tadi aku teman my mom berbuka puasa, lauk hari ni cuma ikan patin masak tempoyak, tempoyak sedap,patin tak!! hohoho, bagi aku biasa je, aku tak tahu tang mana ikan patin tue sedap, macam orang lain kata..

siap kata berlemak bagai, oh yes kan, ikan tue memang ada lemak, entah lah, bagi lah ikan paling mahal kat aku sekali pun, tetap aku kata ikan kembong tue paling sedap,hihihih...

apa dia? dinner aku simple jer?yup, dalam gambar tue cuma ada lauk sayur + ikan patin masak tempoyak + telur masin + nugget dan family...memang macam nie family aku, since adik aku masuk poli, my mom masak 1 lauk je, tue pun sebab my dad, if not, confirm tak masak, sebab masing-masing tak nak makan..nugget dan family tue dibuat lauk..:)

ada tak blogger lain yang spesis dengan aku?yang kureng makan ikan?

*******************************
FULL STOP

missblurry

4 ,000 yang sedang blur:

.digital kelok said...

aku pon x makan ikan selain kembong,tapi kalau da no choice ak sama cam ko la, makan ape yg ade.. mak aku lak cuma boley makan ikan kembong sahaja.ikan lain out!

jap, adekah ko sama ngan aku dalam hal ini : aku x boley makan ikan pape selain mak aku yg masak! @_@""

ko ade same kes camni ngan aku tak?

hidayah ruslan said...

aku pown same.. agak anti dengan ikan. sanggup makan nasi putih n kuah je kalo lauk yg dimasak tuh lauk ikan.. Grrr... say no to ikan.. HAHA!

misSbLurRy said...

digital kelok,

sama wei...aku xyakin makan ikan kat luar....lagi2 kat food court...

misSbLurRy said...

hidayah ruslan,

ahahah...say no to ikan eh....terbaik...mmg x sdap...kembong je sedap