Sunday, July 10

gaji oh gaji

sekarang semua sibuk cerita kisah bersih yang tak lah seberapa bersih pun...ah media pun memainkan peranan yang kurang menepati citarasa aku, auta semuanya, dunia ini punya dengan auta manusia yang tidak kenal erti penat dalam dunia lakonannya

alrite, aku dah mulah berfalsafah, jangan sampai aku join A.samad said, untuk mempuisi apa yang tersirat dalam hati aku sekarang, sudah lah ,menyampah dengan keadaan KL, lagi menyirap bila hak seorang pekerja tak tercapai kaedahnya...

kenapa?sebab, " woiiiii mana gaji aku woiiii???", yes itu sebabnya, sudah lewat 2 hari..."hek eleh, baru 2 hari beb, belum sebulan lagi!!", ok fine, aku tak kisah bila gaji keluar, yang aku kisah janji tetap janji, apa jua keadaan dan masalah yang kau hadapi, aku tak heran itu masalah kau, tapi janji-janji kau sila kouta kan...

aku nie memang pantang bila berjanji tak reti kouta kan, kalau yer sekali pun, cuba bagi tau?tak boleh message katakan je lah pape, kau nak tipu pun ikut lah, jangan senyap aje, ikut adat memang aku yang patut tanye, tapi tak nak lah aku hegeh2 sangat, paham2 sendiri je la...

jangan sampai aku menyumpah benda bukan2, aiya...aku ingat lagi kata-kata lecturer aku, berurusan dengan manusia, kita perlu tepati apa yang kita buat, jangan sampai hati pelanggan terluka itu namanya kita akan buat bisness kita makin hancur, kata2 azimat pelanggan sangat bermakna....

aku harap masalah gaji aku sampai esok je, agak-agak tak ada, hah...maaf jikalau sumpah seranah saya termakbul!!!

**************************************
FULL STOP

missblurry

8 ,000 yang sedang blur:

missgee said...

Sabar..sabar..sabar..

P/s: Bulih pegi makan besar laa nie?? :)

misSbLurRy said...

missgee,

xdpt gaji lg..sob sob

.digital kelok said...

alaa.. gaji masok lmbat lak. baru nak soh blanje.. :p

saiazuan said...

xkeje.. so xtau prasaan orng xbrgaji lg ni..huhu

anda dah baca komik atwr #4?
http://eleventx.blogspot.com/2011/07/atwr-comic-4-budak-budak.html

hidayah ruslan said...

sabar2..
x kuar lg gaji? lambat gilak!

misSbLurRy said...

digital kelok,

ahahah tunggu betul2 kerja la eh

misSbLurRy said...

hidayah ruslan,

boss dah msg kata hujung minggu

misSbLurRy said...

saiazuan,

sangat sakit..rasa tertipu....penat nye mcm tak berbaloi.....lagi2 tak kouta janji