Wednesday, July 13

kisah seram, syok woo

sudah lama aku tak kongsi kisah seram aku kan,well kenapa aku tetiba bercerita pasal nie, coz dah dua hari aku tibai baca kisah seram orang lain dekat forum,hurm kisah dia tak hardcore tapi sedikit sebanyak memperingatkan kat diri aku..

aku yakin ramai yang tak percaya kisah-kisah hantu selagi tak alami sendiri kan?cewah lagak macam cerita karak pulak...oh yeah BTW pekan karak sekarang tak lah se horror macam gitu eh, steady je..ehheheh

well sudah seminggu aku duduk rumah, hal gaji macam gitu lagi, tapi semalam boss message kata paling lewat hujung minggu ni, tak kisahlah, atleast dia tak diam macam gitu je, jangan terus tak dapat sudah lah..dalam seminggu nie juga aku dahlanggar hukum alam, tidur siang malam berjaga..

dan yang paling penting, si entiti tue tak muncul lagi, alhamdulillah, tapi nye 2 hari lepas aku macam ternampak dia, duk beridiri dekat dengan kerusi depan aku, sekali imbas je dan aku anggap aku salah tengok...dan semalam aku macam terasa-terasa yang dia nak keluar bermain-main, errr enchik entiti, tolong yer, saya cuma layan internet je, nak main g main jauh-jauh eh!!

cuma sekarang aku nak kongsi sikit pengalaman jiran aku, tengah kawan mak aku nie layan tv dengan husband dia, tetiba je dia nampak anak dia keluar dari bilik dan terus keluar rumah, yes!! pintu tu terbukak, dia pun tak lah syak apa-apa sebab nampak anak dia bukan nya gorilla kan...then tak lama lepas tue, anak dia keluar dari bilik...masa kejadian petang kalau tak silap...terus lah mak dia tanye,

mak : aik, ang bukan dah keluaq ke tadi?

budak: tak de lah, ada je dalam bilik tadi...awat?

bapak: abis tue tadi siapa yang keluar rumah?

budak: mana dok tau..cheq ada je dalam bilik tadi..

mak + bapak +budak :.........

nah kau, terdiam masing-masing, terus wat tak tahu...nie kalau jadi dekat aku, memang aku tergamam lah, sepanjang aku kene dengan enchik entiti dia cuma main cak-caK je, belum tahap nak menyerupai sesiapa, cuma pernah sekali lepas arwah wan aku meninggal, aku ternampak dia masuk dalam bilik mak aku, tapi dalam rumah aku memang sentiasa gelap, so aku anggap aku salah tengok, yang sebenarnya aku blur!! ahahahha

yang penting sekarang, lepas aku bacakisah seram nie, moral of the story, jangan pergi toilet asrama pagi-pagi dan sorang-sorang,masalahnya lah aku memang jenis kencing pagi-pagi buta, lamak macamane nie?dah la kene pindah kolej dan kolej tue betul-betul dekat dengan hutan..arg!!!!

* tak salah kalau nak baca experience seseorang mengenai alam mistik ni, cuma jangan terlalu obses sudahlah, lagi pun buat kita beringat supaya sentiasa sedar diri...

******************************
FULL STOP

missblurry


5 ,000 yang sedang blur:

bLaCk | maWaR said...

ada org ckp..pg2 klu da desperate sgt..beranikn dri..bca ayat kursy..g je walaupon sorg2...

klu ley jgn kejut member..sebab takowt kang yg ikutnya bukan member..tp mcm yg kuar dr blik bdk tu..hu7..

ni senior yg pesan kt kitorg ...

kebenarannya?wallahu'alam..


xminat nk baca sebab kang rasa mcm ad yg mengikut kt blakang ha8..dasar penakut!

misSbLurRy said...

black mawar,

saya klo da tdo then terbangun sbb nak kencing mmg x pk pape..if terkena pun mesti blur2...pagi esok da bangun br terpk...

cume takot klo x tdo lg...sah2 otak segar time tue...

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

huhu ..perasaan kita je tu ...mcm ada org kt blakang...bc surah al nas 3x ..

hatikubaik-mohdhazlan Dreadlock said...

huhu ..perasaan kita je tu ...mcm ada org kt blakang...bc surah al nas 3x ..

hidayah ruslan said...

huhahaa! aku pernah kene. nampak macam abg aku depan pintu tgh pakai kasut nak g sekolah. masa tu da pukul 7 lebih. pelik gak. asal lambat sgt dia g skola.

so, aku tnya mak aku nape abg aku lambat g skola. mak aku ckp abg aku dah lama g skola.

demm! sape yg dok pakai kasot depan pintu td? hahaha! terdiam aku..