Tuesday, May 31

aku addict dengan fresh milk !!


sebelum ni memang aku sangat anti dengan susu, aku pun tak tahu dari mana aku anti susu nie, dulu belum pape, aku dah fikir, susu rasa basi, so rasa tak sedap yerkkkk !!

sampai macam gitu sekali presepsi aku kat fresh milk atau dalam bahasa melayu nya erm..susu segar kot..eheheh, then di sebabkan aku nak pergi sabah hari tue, dan destinasi aku mesti lah singgah kat dairy farm,


bila dah masuk ladang lembu, rugi kalau tak minum fresh yang betul-betul fresh milk kan?orang kata hanyir, aku pun tak tahu, that why aku nak sangat rasa,so 2 minggu before aku pergi sabah, aku terpaksa kuatkan semangat minum susu, dan susu pilihan aku time tue dutch lady, 

punya lah semangat aku minum, and first time aku rasa susu sangat sedap, okeyh lagi sekali aku ulang, susu sangat sedap..tak ada langsung rasa basi, rasa yerk yerk tue....

mungkin first experience aku masa minum susu dulu, aku terminum susu basi kot..kalau tak pun aku tertelan susu baby yang mak aku jaga dulu, seriously langsung tak sedap susu yang aku minum dulu, effectnya sampai sekarang..

asalkan aku beli apa-apa jenis susu, sure beli perisa chocolate, lagi-lagi aku memang hardcore dengan chocolate, lagi aku penduli kan je fresh milk tue, tapi sekarang lepas aku rasa susu itu sangat best...aku dah semakin addict..


semua susu aku rasa, dan paling sedap susu desa yang cuma ada kat sabah , and HL, yang lain boleh potong kaki, manis...hilang dah khasiat susu yang sebenar bagi aku.....tak hagak hagak pula kan....baru-baru nie aku tengok kat mana ntah, dutch lady nak keluarkan perisa jagung manis, red bean, ape lagi ntah, eh tolong lah...ingat roti ker?

jangan sampai aku hilang lagi perasaan nak minum susu boleh tak wahai dutch lady????so pengajaran nya, walaupun first experience korang buruk, tak semestinya buruk selamanya, dan kenapa tak nak mencuba kali kedua yang kemungkinan boleh mengubah presepsi pertama korang yang dulu kan, selamat mencuba !!

* susu baik untuk kesihatan, kuatkan tulang, tapi andainya tulang anda mereput, minumlah anlene !! anlene chocolate sangat sedap

****************************
FULL STOP


missblurry

12 ,000 yang sedang blur:

zacky ~786~ said...

minum susu kambing.. susu kedua terbaik selepas susu ibu :)

misSbLurRy said...

zacky,

pergg..aku br belajar susu lembu nie....ok2..aku try..thanx

Dr Love said...

Aiyaaa.. pasal susu,buat saya terasa meloyakan.tambahan lagi tgk perempuan tu duduk bawah lembu..

ciri ciri blog yang sering mendapat sambutan pembaca

syahirooAhmad said...

aku ingatkan ko yg duk bawah lembu tu tadi.. hahahha, sib bek bukan.. tahu la ku nak membahan nantie..

AyuJelitaz said...

alaamkk... pengalaman kite samala. akk pong tak suke minum susu.. tp kalo susu chocolate mmg hantu..hehe

.digital kelok said...

sampai skang aku setil x leh minum susu.. :(

nelly said...

<--suka dutch lady !
=='

misSbLurRy said...

dr.love,

anti susu jugak ker?eheheh sedap la...

misSbLurRy said...

syahirooahmad,

wei ape la ko nak bahan tue?ahahah bukan aku la wei..woo agak2 ler..
klo aku wat aksi gitu, mau kene sepak dgn lembu tue

misSbLurRy said...

k.ayu,

kan.....tapi frsh milk dgn chocolate...chocolate tetap di hati..nyum nyum

misSbLurRy said...

digital kelok,

try layan sikit dutch lady..serious x rasa ape2..biasa je..

misSbLurRy said...

nelly,

tapi manis kan....potong kaki...ahhah