Tuesday, October 12

cacing !!





korang pernah makan tak ubat cacing? mesti lah pernah kan, masa dulu-dulu, zaman tadika adalah zaman komunis bagi kita, mana tak nya, segala ubat, segala barangan dan segala macam lagi disogok secara paksaan tahap biontang 3 dari cikgu tadika,...kita yang cerdik pandai ni jugalah mengikut apa saja kehendak diorang, layankan sajork!!


dan aku jujuriah je, last sekali aku telan ubat cacing ni masa umur aku 8 tahun kot, masa tu aku sekolah padang tembak kat jalan setapak, ngah!! macam budu je aku rasa, bila makan je ubat tue, directly cakap kat mama, kata nak berak....cacing gemuk dah nak keluar...walhal baru telan tak sampai setengah jam....ngek tahap unta bila aku fikirkan balik.


muka aku zaman tadika
aku mengaku lagi sekali, sekarang umur aku 22 18 tahun baru nak makan balik ubat cacing yang aku beli kat farmasi kat mines tadi, hurm, itu pun lepas kawan aku cakap, perut buncit sebab banyak cacing.


memandangkan aku memang mengalami masalah perut kempis, maka aku pun terpedaya lah juga untuk makan ubat cacing ni, budget sekali makan terus kurus la kot, ahahahah lagi pun aku ada tengok video dekat FB, pasal cacing pita dalam perut seorang remaja kalau tak silap aku, korang tengok lah sendiri, dah macam spaghetti aku tengok...


layannnzzzZzz...


************************************

spaghetti bolognese  

ubat cacing

detox kaki


nota perut kempis :


1. nanti aku bagitahu result selepas aku telan sebotol ubat cacing tue kayh, apa akan jadi nanti...erm,,,


2. aku nak cuba pakai detox, ala yang tampal kat kaki kluakan toksin, diorang kata tidur senang and badan rasa selesa, kalau aku rasa macam tak ada effect aku saman diorang, huh!!!


3. sila jaga KESIHATAN anda !!!




*************************
FULL STOP
missblurry

6 ,000 yang sedang blur:

nadey said...

betol doh aku blaja parasitology....kite kene mkn ubat tahun AT LEAST setahun sekali....(alamak aku pon kene cr ubat cacing gak...aku xpasti cacing ke lemak yg banyak kt bdn aku ni)
hehehehehhehe

hati2 la pd siput (jgn mkn siput sedut),sayur2, ikan2...ayam2...dageng2...sbb tu kite kene masak smpai masak....bukan cacing babi je xmati....cacing kt tmpt lain pon leh beranak pinak....

kt tilam kite pun ...pijat tu bwk cacing gak...nyamuk...lipas...lalat tu sume pembawa cacing....

misSbLurRy said...

nadey,

maknenya pembuatan sengal ktorg nie btol la?ahahhaha thanx bro...

thanx gak tuk information, wa tarak tahu, kene study lebey nie...

nadey said...

xde sengal mane lah!!!!!!!!! terbaikk!!!!!!!!!!!

misSbLurRy said...

nadey,

ahahah niat asal sebab mengatakan masalah pewot munchit....

~~QiQi L@L@~~ said...

perhh....geli siot tgk cacing tuu!!
da r aku pewot muncit...
grrrrr....ngeri2!!
aku nk beli la ubat cacing tuu..
ape name ek?beli ktner???huhu =/

misSbLurRy said...

qiqi lala,

seram gile kan.....mcm spaghetti siot...zentel nama ubat tue...seboleh2nya makan 3x setahun...bli kat farmasi, 1 botol rm 9.60 x silap