Saturday, October 9

subject oh subject


aku sebenarnya susah hati, susah dan semakin susah bila aku memikirkan hal masa depan aku, aku tahu apa yang aku tengah buat, tapi aku rasa macam blur-blur, entahla, kenapa aku tetiba berperasaan macam ni,

aku sedapkan hati dengan memikirkan hal-hal positif and aku fikir yang aku ni student lagi, so aku tak nak fikir benda akan datang, aku nak settlekan hal yang sekarang, banyak lagi benda aku tak settle kan, contoh nya hal study aku, pening aku nak susun jadual,bagi aku susun jadual nie sangat annoying untuk aku lakukan, shittosh sial, rasa macam nak mencarut je..ahahaha,


aku sekarang tengah susun jadual chantek punya, sebolehnya aku nak buat 3.5 tahun sebab aku nak buat final year project with my fellow ex dip dulu, buat dengan diorang lagi syok sebab aku dah biasa dengan diorg,so akibatnya aku kene amik subject sem depan bapak banyak untuk mengurangkan jam kredit akan datang, itu pun still banyak dan aku mula pening kepala, ciss!!
ini bayangan bagi jadual aku untuk masa satu tahun setengah lagi
sem 4

FHH4506 : teknologi kitaran semula kayu dan gentian
FHH3524 : PEREKAT DAN TEKNOLOGI PEREKAT
ACT2111 : pengantar perancangan dan penggunaan matlumat kewangan
MGM3180 : asas keusahawanan
EDU3043 : kemahiran berfikir
FHU3205 : KAEDAH KUANTITATIF DALAM PERHUTANAN
BBI2409 : academic purpose

total = 21 credit hour and gonna be 24 credit coz i'll add on 1 subject that we all not confirm yet bout that, will open or not...

# subject ACt bunyi nak gempak walhal belajar account je, sumpah aku minat account tapi aku tak boleh adept,entah la, mungkin boleh mungkin tak, bak kata nenek aku, belum cuba belum tahu even aku tahu bencana account nie macamane..ahahaha

#yes!! aku ulang kuantitatif...aku admit yang aku belajar memain, kali nie aku nak serious sebab kes sangkut menyangkut nie menyusahkan diri aku sendiri

#subject BBI aku kene amik sebab muet aku macam haram, wahahah, itu la kau, suruh baca soalan betul-betul tak nak...kalau kau baca betul2 dan tak makan ubat batuk malam tue kan sah-sah kau da lepas subject nie...bongek!!

sem 5

FHH3523 : kemerosotan kayu dan rawatan
FHH3518 : kimia kayu dan gentian
FHU3213 : analisis kewangan industri perkayuan
FHH3511 : teknologi pulp dan kertas
FHS3999A : final year project ( proposal )
FHH4505 : teknologi penglitup dan kemasiapan

total : 18 credit hours 

# pulp and paper aku kena ambil balik sebab tak lepas nak transfer credit, ahahah tue la bergaduh lagi dengan lecturer bahana nya akan datang yang nampak, tak kisah la...

# 1 thins is sem ni aku akan lagi busy berbanding sem lepas sebab sem nie sume subject ade lab, sem lepas hanya teori semata dan lab pun tak sebusy kali ini...yes..mampus aku!!

sem 6

FHS3999B : final year project ( research )
FHH4505 : papan komposit II 
FHU3227 : pengenalan undang-undang industri perkayuan ( elektif)
FHH4501 : sistem pengawalan mutu pemprosesan kayu ( elektif)

total : 10 credit hour and i'll be add on another subject,maybe..

sem 7

latihan industri or practical for 4 month and i wish to fly to sabah for my practical, kenapa? sebab aku nak merasa dan cari pengalaman bekerja kat tempat orang, ahahahah

***********************************

dapat tak bayangkan?yes, aku mengaku yang ada lagi orang amik subject berat-berat dan lagi banyak jam credit,siap ada lab semua, tapi ini semua bergantung pada diri seseorang, aku harap aku mampu bikin ape yang akan terjadi akan datang, amin~~

aku ingin tenang, 
tenang setenang petikan gitar

missblurry

2 ,000 yang sedang blur:

nadey said...

ko study pe ni??? wow ade kehutanan ni sume ....wow gak

pe2 pon study la sementare leh study...t nyesal mcm aku....hehehhehe

misSbLurRy said...

nadey,

sains teknologi kayu kat upm...wakakak so mmg bljr utan n kayu bagai2....

mmg tgh hargai pun skrg nie....student life suck..eh rox!!!