Friday, May 6

2nd child forever

dalam family aku, cuma ada 3 aja adik beradik, dan sudah tentu aku no 2....adakah ciri-ciri anak no 2 macam dalam kenyataan ini??? ahahah sesiapa anak no 2, sila beri komen


***************************

ANAK MANJA IBU

sebab apa2pun mesti dia akan diutamakan oleh ibu. apa sikit ibu!!

~ tetttttt, sengal !! ~

ANAK DEGIL
Anak kedua dikatakan lebih degil, keras kepala dan tidak mendengar kata. semua dia ajer yg betul..dlm ramai2 adik beradik dia ajer yg KETEGANG .. kemahuan dia kuat.. kalau buat sesuatu sungguh2… kalau tak nak tu, tak nak lah jawabnya, boleh dipujuk tapi selalunya tak berapa jalan..

~ hurm for certain part only, muahahah ~

TAK PANDAI PUJUK
memang anak no 2 ni dia tak pujuk makwe / pakwe dia..

~ hamik kau, setepek kene ~

BERCINTA
Tak digoyahkan anak no 2 juga …. dia kalau bercinta, sangat setia…sanggup berkorban …

~ sesiapa sudi jadi partner gua? ~

HITAM / PUTIH
Apa yg dikatakan semua dipegang ( kononnya ) kalau hitam2 hitamlah kalau putih …. putihlah ….degil tak boleh toleransi

~ non-negotiate ~

HATI
No 2 ni juga nampak ajer keras…tp hati dia lembut juga….SATU lagi peel dia…dia tak boleh ditegur….kalau kita tegur dia mesti tarik muka

~ hurm,,,,tetttt, tipu !! ~

BERDIKARI
very independent..mmg betul..tp kalau terlebih indepent pun payah…..TP mudah bergaul..campak lah kat manapun sekejap dah dapat kawan..very take care of her brother and all stuff belonging family.( sebab terlalu ambil berat pun menyampah…semua adik2 kena control kena report kat diorang ) ..

~ im not controlling, ahahah ~

ARAHAN
anak no 2 ni juga dia payah nk terima arahan….dia lebih suka buat hal sendiri pendek kata..tak boleh kerja ngan org…ramai anak no 2 ni keje sendiri

~ tak kot !! ~

PEMAAF & caring
tak dinafikan no 2 ni pun pemaaf & caring…TAPI awas jgn bg diorg marah….kalau depa marah faham sajer lah

~ AWAS, last warning ~

PAKAIAN
Nak ajer up to date…semua nak kemas....

~ yang ni tipu sungguh !! ~

* apa kata anda??

************************
FULL STOP

missblurry

6 ,000 yang sedang blur:

.digital kelok said...

anak no 2 simple in life! like mai brother..ehee

Mohd Ridhuan said...

hehheheh...
anak sulung n bongsu camne lak.

HiJaUnAgA said...

hahaha...it to good to be true~~~

misSbLurRy said...

digital clock,

kan.....ahahahahah

misSbLurRy said...

mohd ridhuan,

nati aku buat lg eh

misSbLurRy said...

hijaunaga,

dat true....just be ur self