Tuesday, May 10

pencopek !!

kalau minggu lepas aku cerita pasal manusia bengong nak bawak jantan masuk kolej, kali nie aku nak cerita pakcik pencopek pulak...sumpah aku cakap till now aku still rasa kesian kat si mangsa...macam biasa meh aku bercerita

****************************

masa : 5.00 ++ petang ( around pukul 5 lah )
mangsa : penjual barang
tempat kejadian : kedai mamak farez al maju kelana jaya

sebelum aku bercerita aku nak kata kan...im at home....waaargggg best nya...ahahah...ok LAME!! hik hik....maklum lah 1 sem melanguk je kat kolej, tepu dah kat kolej tue...even duduk rumah pun benda yang sama juga aku buat tapi perasan tue berlainan...eheheh

alrite back to the topic, kejadian nie berlaku semalam, aku dok melepak dengan kawan aku yang calling-calling ajak teman dia cari hot tix topup dia..then dah merata mencari tak jumpa-jumpa, ktorg decide layan yamcha kejap..

dalam masa aku lepak-lepak, confirm ada customer keluar masuk, standard lah kan tue, then ade lah dua orang pakcik nie masuk kedai then duduk meja sebelah depan aku, argg nanti aku lukis..hihihi sian korang, ayat aku asyik tunggang langgang je..

masa pakcik nie minum-minum, memang diorang borak2 dengan pekerja fariz nie, means mesti lah pelanggan tetapkan, so aku buat macam biasa je lah, tapi aku asyik pandang je sorg lagi pakcik nie yang borak dengan bangla farez nie, muka dia sangat lah xde seri,( bulat kaler hijau ) menakutkan aku jerk...

selalunya, orang muka berserilah kita asyik nak pandang kan...tapi kali nie muka pakcik tue wat aku asyik nak tengok dia je...cam something je dia nie, aku tau dia perasan aku usha dia,sebab memang obvious sesangat aku tenung dia..ahahah

lepas itu, datang lah ada bangla kot,jual-jual barang,..aku nampak dia pegang lampu study, cover iphone..alah benda gadget biasa2 dia jual..bangla ni round 1 kedai then dia keluar bila tak ada orang beli...tetibe aku perasan dia lalu sebelah aku and pergi tandas..aku toleh kebelakang dia letak beg barang dia kat meja belakang aku...( tiga segi kaler kuning)

lama juga dia pergi tandas...selang 2 3 minit lepas dia pergi tandas tue..pakcik tak de seri muka nie, dah abis minum and blah..time tue aku duduk membelakangkan pintu masuk, so aku tak tahu apa jadi...tetiba bangla jual barang nie keluar tandas nak kecoh2 beg dia hilang..

kawan aku yang duduk mengadap pintu masuk( bulat kaler ungu)..cerita lah yang pakcik tak ade seri nie amik beg bangla tue dengan muka selumber..damn!! aku boleh bayangkan even aku tak nampak sebab aku dah tenung muka dia before nie kan..kawan aku blur blur je, ye lah dia membelakangkan pakcik tue, so dia tak tahu lah yang pakcik tue dok mencopek beg bangla tue..

kawan aku fikir pakcik tue sepesen bangla tue, jual barang coz muka and gaya dia memang sebijik macam hak dia punyer masa angkut beg tue...bangla tue aku tengok dah huru hara dah beg barang dia hilang...mana tidak nye...dia cari rezeki kan...kesian wookk...tak sampai hati aku tengok...

sampai sekarang aku rasa kesian lagi dengan dia...aisyh..korang semua hati-hatilah eh...sekarang nie tak kira umur, kalau busuk hati tue busuk lah juga ...

nota pencopek

1. patut lah aku asyik tenung muka pakcik tak ada seri muka nie, rupanya niat dia memang jahat dalam hati tue...aisyh!!

2. buat pakcik, insaflah, takkan bagi anak bini makan dengan duit mencopek pakcik oi...pakcik tue sehat walaufiat, sempurna sifatnya..gunakanlah dengan bijak!! bengong...

3. kepada bangla tersebut, anggap tue tak ada rezeki, next time hati-hati okeyh..nak buat macamana benda tak dijangka kan

4. kamu semua yang baca blog saya, hati-hati okeyh. nak pergi tandas angkut je semua barang..

5. kalau melepak handphone pun jangan letak atas meja..banyak kali dah aku nampak orang sentap handphone time tengah yamcha...

*************************
FULL STOP

missblurry

11 ,000 yang sedang blur:

Syafiq Rosli said...

paling anti dengan pencopek tau..rasa nk rembat je..

misSbLurRy said...

syafiq,

mana x anti nye....keje dok mencopek je...aiya...cr lah keje...

iniialahaku said...

errr...slalu letak HP atas meja gitu je...

cik maz said...

desperate sgt kot pakcik tu..amik brg org gitu jer..mmg xkan ke mane la dier..besok2 turn dier plk kena

cik maz said...

desperate sgt kot pakcik tu..amik brg org gitu jer..mmg xkan ke mane la dier..besok2 turn dier plk kena

.digital kelok said...

bukan muka dia je x de seri, hati dia pun tiada serinya.. haha.

btw.. what yamcha?ehee

MiSzy DiaN said...

huwaaaaaa..
aku bkn kena copet tp kena rompak lg taw.. huhu..
nie p sabah jumaat ni kaa??
eeeei~ betul bhaa? bley laa jmpa nie.. hehehe.. bley kaa?? hehee

misSbLurRy said...

iniialahaku,

sama lah dgn aku...bile teringat terus letak dlm poket

misSbLurRy said...

cik maz,

aku tak rasa desperate...dgn keadaan muka dia yg xde seri tue..
aku rasammg pe'el dia gitu

misSbLurRy said...

digital kelok,

itu lah..klo muka pun dah camtu..ape ntah lagi hati...

yamcha= bhasa mandarin x silap aku..tp bukan lah tulis gitu..eheheh
maksud dia..lepak2 sambey minum

misSbLurRy said...

miszy dian,

kene rompak?perggg....ape lah perasaan ko kan time tue??

buli bha kalau ko