Monday, May 30

result exam - coming soon


masuk bulan 6, mesti semua orang tertunggu-tunggu, bila lah result nak keluar kan?hihihihi..jiwa tak akan tenang selagi tak dapat tarikh yang tepat bila result keluar..

sampai setengah orang hack program atau portal student untuk dapat result seawal mungkin, lagi-lagi mana yang dah final year, yang tak tahu lagi status antara dah graduate atau kene extent.

harap-harap tak ada lahextent, menangis wooo, setakat nak extent 1 sem untuk 1 subject? kalau dulu aku zaman poli boleh diterima akal lagi sebab yuran tak sampai pun rm 300, kalau untuk degree, yuran almost rm 1k, tak macam nak menangis kan??

by the way, ada berita gembira untuk student UPM, maybe ramai dah tahu, tapi still aku nak share,ye lah info berguna kan walaupun belum tahu kesahihan nya, cuma normally memang betullah..

well, untuk student UPM out there, korang sudah boleh tengok result BUT hanya cgpa SAHAJA ok!!!jadi lah atleast boleh tengok, yang penting cgpa bukan pointer, dalam sijil tue tunjuk cgpa sahaja kan....



so langkah-langkah nya, bukak ESMP -- mydaftar -- simulasi -- pngk semasa .. kalau rasa kurang percaya rujuk balik cgpa lama kat bahagian keputusan peperiksaan..dan ada orang bagi info kat aku, result kelaur 10 jun, jom kita count down ramai-ramai....

hah? result aku?hihihi kalau betul result nie, alhamdulillah mencapai target dan telah recover balik cgpa aku yang jatuh tertonggeng dulu, tak banyak tapi sudah memandai untuk kepuasan diri sendiri ..

bagi student UITM, kalau tidak silap aku result korang keluar 17 jun kan? hihihi cuak tak cuak tak? sorry lah beb, sekurang-kurangnya kotrg dah boleh tenogk cgpa...hihihi opss ter belagak kejap..kikik...by the way, good luck of all you !!

**************************
FULL STOP

missblurry

6 ,000 yang sedang blur:

RUZZEZANIE said...

lalala~~~ da lepas azab da..huhu..nasib pointer ok! even turun sikit :(

misSbLurRy said...

ruzzezanie,

adoi adoi adoi......ktorg nie yg masih terseksa seketika...
ahahah

Mohd Ridhuan said...

tahniah r...
walaupun dah tahu cgpa...
dan meningkat...
hehheheh

nelly said...

mesti boleh punya buat yang trbaik !
=)

misSbLurRy said...

mohd ridhuan,

thanx.....harap cgpa tue betul

misSbLurRy said...

nelly,

insyallah beb