Tuesday, March 8

hasil titik peluh ku



syukur alhamdulillah,.....

kenapa? sebabnya perniagaan aku dah balik modal....baru 5 kali berniaga dah dapat modal dan untung separuh modal, kira ok lah memberangsangkan juga perniagaan nie...

cuma yang aku terkilan, kerugian yang aku alami around rm30...aku bukan terkilan sebab rugi...tak....tapi aku terkilan 90% rugi yang aku tanggung nie disebabkan orang makan tak bayar...

itu yang buat aku terkilan, beb..makanan pun nak rembat ker?buat jadi darah daging kot nie, langsung tak bersalah jer kan....ikutkan rugi yang aku tanggung tak sehebat yang kawan aku tanggung...


diorang lagi lah, makanan yang dijual habis tapi duit cuma dapat suku jer, fuh!!! lelaki atau perempuan sama je perangai...entah lah...moga mereka menginsafi perangai beruk diorang nie....

papehal pun, aku halalkan apa yang mereka makan dan tak bayar tue, aku meniaga sebab subject MGM aku, dan aku memang ikhlas berniaga, so sesiapa yang ambil tak bayar tue tak apa lah..rezeki korang dapat makan dan bukan rezeki group aku untuk mendapat balik modal tue...it's ok...antara kau dengan aku settle, tapi antara kau dengan tuhan, sendiri fikir...peace ~~

for those yang terlibat dalam perniagaan, memang aku salute habis, sebab bukan senang nak naikkan perniagaan, manage employee, bisnes, client, hurm..memang susah...nasib aku kurang minat sangat, tapi tak pelik if andai kata suatu hari nanti aku bukak perniagaan sendiri...hihihihi

siapa nak sausage roll? hihiih

* sesiapa yang berniaga, jangan mudah putus asa kalau kerugian, cari peluang sehabis boleh dan jangan cepat lupa diri bila keuntungan melampau-lampau, ingat..ini semua ujian dari-Nya

******************************
FULL STOP

missblurry

11 ,000 yang sedang blur:

missgee said...

Ada orang tak kisah..
Dia makan dia hutang..
Then pura2 lupa bayar terus..
Orang macam nie tak bulih
buat kawan.. Bahaya..hurmm

toyolkiut said...

itu lah dugaan..
x pe la, tmbh asam garam alam perniagaan..
TK dulu cm tu jg, tido 2-3 jam sehari, nk bngunkn pniagaan sndiri..
kini dh ok sikit, tp Tk still keje dari kul 10 pg smpai 11 malam..
penat tu memang penat la kan..
tp, berbaloi2..
tiada jalan mudah mcari rezeki..
teruskan ok??

syahirooAhmad said...

kau wat bisnes ape blor?

amny.. said...

isshhh...

macam2 zamazn sekarang nii..

Misz said...

macam subjek management aku larh blurry. subjek yg paling pedih..employee.manager..bla3..= mati lah aku..sobs*

Sasa Al-Sharif said...

peh, bestnya dapat praktis. aku minat berniaga tapi tak pandai

nelly said...

Wah ..betul ..jangan putus asa ..
=)

misSbLurRy said...

missgee,

yup nak berkawan kene tgk btol2....ish menyimpang

toyolkiut,

nie kecil2 lan jer.....tp alhamdulillah la..psl short tue x kisah la kan....bair la..kang xde short kang xtau plak apa masalahnye

misSbLurRy said...

shirooahmad,

sausage roll babe....ahahahah...sedap..perg..puji2lak kan

amny,

itu la masalahnye...manusia biasa la kan

misSbLurRy said...

misz mas,

ko kene niaga skali x beb?

sasa,

try r beb, wat biasa2 dlu.....manage sendiri best wooo

misSbLurRy said...

nelly,

yup2.....mmg x putus asa....eheheh