Monday, March 7

mimpi yang pelik

minggu lepas adalah minggu pelik bagi aku, sebab apa? sebab aku tidur tengah hari...hurmmm...eheheh ok ok..memang bertambah pelik lah kalau blurry tak tidur tengah hari kan....tapi yang memelikkan lagi adalah aku mimpi yang entah hapa-hapa....

meh duduk rapat-rapat, aku nak bercerita...

***************************************

cerita pertama: pakcik bus sedang mengamput

maaf, tak ada picture untuk aksi mengamput

untuk hari pertama, entah hari apa lah kan...aku tidur dengan lena nya siap angkat tilam letak bawah kipas...lately ni sangat panas cuaca kan?ehehe then dah sedap tidur boleh pulak aku mimpi pasal pakcik bus...

yang nie memang mimpi basah, tapi bukan aku yang basah, pakcik bus tue yang basah...aku tengah tunggu bus dan aku memang lambat nak ke kelas, last-last driver bus nie pergi ngintai kawan dia yang tengah mengamput kat pondok guard dekat dengan faculty ekologi manusia,...

agak tak boleh blah kan, memang clear muka pakcik tue dan in real memang muka dia agak macam gatal lah...arggg..aku dah mula terbayang.....baik punyer diorang membasahkan diri, that girl macam bohsia je aku tengok..ok aku dah mula geli sebab terbayang muka pakcik bus nie...kita stop sini lagi pun sampai situ je cerita nya...aku terbangun sebab room mate aku bukak pintu...

story 2 : pegang tangan putera rome



yang ini memang tak mengagak kan...tempat kejadian masih sama...dan timing pun lebih kurang...dalam pukul 1.30 tengah hari...aku mimpi aku pergi tengok wayang cerita hikayat merong mahawangsa...tapi muzikal...aku rasa bukan wayang tapi teater...

sebabnya, putera rome nie siap pegang tangan aku...apa motif? aku pun tak tahu....yang sangat tak boleh blah lagi...aku siap cakap " OMG, tangan ko sangat lembut "...dan dia sangat ensem...masa nie aku dengan kawan baik aku...

aku terbangun sebab...hurm aku dah tak ingat pulak..tapi benda remeh juga lah....

story 3 : sosej daripada lobak putih



yang ini langsung tak masuk akal...kejadian berlaku tempat yang sama dan masa pun lebih kurang...baru jer terjadi...semalam....ahahah...

korang semua pun tahu yang aku meniaga sausage roll kan? so order sausage dari kawan aku suruh beli stok seminggu punya....then dia datang-datang bilik aku terus lah aku nak masak...

sekali aku tengok sausage tue color putih, memang pelik gila, bila aku tengok kat plastik dia...dia tulis sausage lobak putih...damn!! aku terdiam...apa jadah pula nie..mana pulak dia dapat sausage macam gini? then kawan aku lagi sorang cakap...tak pe try je rebus...

then bila aku rebus, dia bertukar menjadi lut sinar, memang cantik but really weird..aku siap call kawan aku lagi sorang suh beli sausage lain..dan jenama yang aku order tue kebetulan sama pula dengan yang real kawan aku hantar petang tadi.....

mimpi nie habis sebab aku terbangun ada bunyi message masuk phone..nasib baik..kalau tak entah apa lagi nak dingarutkan dalam mimpi tue.....

***********************************

nota mimpi yang pelik:

1. first time aku mimpi yang pelik time yang sama dalam minggu yang sama..

2. aku rasa macam mengarut jer, tapi orang yang aku mimpikan tue semua yang aku kenal....

3. macam kartun pun ada, kalau mimpi best tak apa juga, nie mimpi pasal orang lain....

4. siapa yang nak masuk mimpi aku? sila angkat tangan ...ehehehe

**************************
FULL STOP

missblurry

7 ,000 yang sedang blur:

hidayah ruslan said...

hahahaha! Aku pernah mimpi macam kartun gak. Mimpi aku ngn faizal tahir dok kumpul daun kering pastu bakar sesama. apa kejadah faizal tahir nak kumpul daun kering ngn aku? sgt tak masok akal.

MiZi said...

mengamput tu apa ek??

http://www.contengcorner.com/2011/03/tag-aku-dan-kita.html

AmYcOzZo said...

huhu..mimpi yg pelik2 ni memang mendtangkan tanda tanya :)

misSbLurRy said...

hidayah ruslan....

lagi gempak kau nye mimpi..bakar daun kering lak 2

misSbLurRy said...

mizi,

tue bhasa srawak..eheheh cuba tanye bebduk srawak

misSbLurRy said...

amycozzo,

sangat curios kenapa aku leh mimpi mcm gitu

nelly said...

Pelik betul mimpinya ..