Thursday, March 31

gaya pelik bila presentation

aku baru je lepas presentation berkaitan dengan bisnes yang aku buat selama 8kali saja, ahahahh...walaupun hanya 8 kali, tapi berbaloi bagi aku..seronok berniaga ni, macam-macam kerenah manusia kita jumpa...

dan keuntungan yang aku dapat pun hanya sekali ganda, lepas lah kalau nak bawak pergi makan kat Seoul garden kan, by the way bukan itu sebenarnya aku nak cerita tapi pasal presentation...

korang pernah terfikir tak nak tengok macamana rupa sebenar korang bila present? aku banyak kali juga terfikir, dan pernah sekali aku tengok rupa aku balik, memang tak boleh blar...sebabnya nak hilang nervous tue macam-macam benda yang kita buat..

aku tak nak cerita pasal aku, tapi nak cerita yang aku nampak presenter buat gaya pelik-pelik bila present..

********************************

 gaya pelik bila presentation

1. main pen atau pensil...bising!! ketuk ketak ketuk ketak..sebab main picit-picit

2. tangan tak reti duduk diam, buat gaya melampau-lampau macam opera dah

3. muka pucat lesi !!!

4. main gulung hujung tudung atau baju..

5. terkeluar bahasa ibunda ( jawa, jepun, korea, bugis )

6. gelak secara tetiba...

7. tergaru-garu walaupun tak gatal

8. main picit-picit hidung dan kening

****************************

buat setakt ini tue saja yang aku boleh listkan, lawak memang lawak tapi bila kita berada kat depan dan semua mata mengadap kita nak cool pun tak jadi nak cool dah...

tapi benda-benda macam gini kadangkala boleh hiburkan kita, ye la kan, present?? mesti bosan punya lah, unless orang tue memang pandai gebang, putar belit, baru yer...

so korang macamana?apa pe'el korang bila present??

************************

FULL STOP

missblurry

8 ,000 yang sedang blur:

nelly said...

haha ..nom 5 tu betul2 bahsa ibunda ~

amny said...

ohohohoh..num 2 tu macam amni ^^

afqhzwwi said...

hahak. memang betul lah sangat sume ciri ciri ni. hee. tambah lagi satu * tercover cover cun depan sume orang* hehe

misSbLurRy said...

nelly,

ada je wei yg kluakan bhasa ibunda...tersyasyul

misSbLurRy said...

amny,

kadang2 gaya itu nak hilangkan nervous kan

misSbLurRy said...

afqhzwwi,

itu sokmo...mencik lak aku

alin duan said...

haha..boleh bayangkan tu sume..tp klu kte, salu lupa skrip, hehe..

misSbLurRy said...

alin duan,

punya lama nak creat skrip..bila dtg depan..jd lain...

ahahaha aku fedup..last2 buat point je