Friday, April 8

hero atau zero ??


dua tiga hari lepas, ada benda yang aku rasa sangat bodoh berlaku kat diri and kawan aku, dang!!!

nak dijadikan cerita, konon nya budak ni nak jadi hero, nak selamatkan kawan dia dari difitnah orang walhal dia sendiri tak tahu apepun punca cerita, wat the fook?? 

tindakan dia yang baru je dengar cerita hot tue, terus tanye dekat mangsa yang konon nya dia memang kenal sesangat2 kat mangsa,tanpa buat kaji selidik,nasib lah aku kurang ambil tahu pasal nie, aku dengar dan buat tak tahu, tapi cara dia nak selesaikan masalah tue sangat longkang,

beb, lu nak jadi hero, tolong lah siasat apa cer sebenarnya, lu fikir lu kenal dia, rapat dengan dia sebab atas jawatan lu, lu nak jadi gangster? lu tue budak-budak, ape pun berlaku, cakap biar hormat orang sikit....

kalau betol lu rapat dengan dia, lu mesti kenal luar dalam kawan lu tue...tindakan lu nie beb, memang aku pandang rendah kat lu la kan..aku yang tak amik tahu hal orang nie pun aku tau cerita lain yang lagi bongok pasal kawan lu tue, kawan lu amik kos apa pun lu tak tahu kan??

so tak payah nak jadi hero sangat, apa yang lu buat nie dah buat orang lain bermasam muka tak tentu hala, nasib budak tue dah final sem, kalau tak, wa sedas dua je kat lu...dogol !!!

aku nak nasihatkan lah dekat orang lain, tak kisah lah siapa-siapa pun,untuk peringatan kat aku juga, kot nak jadi hero, biar diri tue berisi, baru boleh, jangan tin kosong then nak serang orang yang bajet diri tue ada isi,silap-silap nyawa melayang, benang yang basah bertambah basah...

senang cerita, jaga kain sendiri sebelum nak jaga kain orang lain...kalau tak reti jaga kain, jadi jaga kat gate mana-mana pun boleh,!!!!!!!

*****************************
FULL STOP

missblurry

8 ,000 yang sedang blur:

amny said...

entry penuh dengan emosi..


heheheheh..^^

misSbLurRy said...

amny,

agak r dah lama x emosi mcm gini
wahahahah

.digital kelok said...

aku pon baru2 ni difitonahh. cis. but takde sape nak jadi hero kat aku sebab aku tolerate je. biau lar orng nak jahat kat aku.b smart. dah nak exam x leh gaduh beb. nanti hati resah.hehe

toyolkiut said...

bgus2..
luahkn apa yg tpendam tu..

mmg betul, usah btindak tnpa usul periksa..

misSbLurRy said...

digital clock,

org lain yg kene fitnah tp org lain yg lebey2...walhal bukan fitnah...
wat eva la

misSbLurRy said...

toyolkiut,

dah kluar kan maka ok...ahahah
itu lah kan..senang cter xpayah masuk campo

nelly said...

haha .ni bukan hero beb ~

MiSzy DiaN said...

hehhe..
kain dia koyak, tp dia nda sedar g tue.. cepat sedar kan dia sblum dia p jahit kain org lain plak.. :)