Saturday, April 16

perangai kau macam tenuk



aku rasa apa yang aku nak cerita nie mesti korang semua pernah lalui kan...dan korang mesti akan rasa benda nie sangat annoy, benda bongok yang tak perlu berlaku, ok lemme story what happend

berapa ramai kat sini yang bila dah clash dengan partner but still boleh lagi contACT and berkawan macam biasa without any heart feeling ? jujur aku cakap, aku boleh buat gitu, yang penting mindset, betul tak?

yang jadi annoy bila kita dah clash then masing-masing ada partner baru, dan yang baru itu perangai kalah tenuk, cemburu yang tak tentu pasal, sampai boleh merosakkan perhubungan yang dah lama boleh terputus sebab perangai tenuk tue..

mesti ada kat sini pernah kene serang, or pernah kene stalker kan dengan orang perangai tenuk nie...sakit hati kan?apa yang nak ditakutkan?takut kene rampas? come on lah, kalau takut kene rampas tu kene tanya diri sendiri, kenapa partner korang boleh balik ke ex korang balik??


mesti ada sebab, before nak salahkan orang, sila cermin diri sendiri..bagi aku, insyallah aku tak akan kembali ke dia balik,sebab kita sendiri boleh tahu hati dan perasaan kita sampai tahap mana kan...

so kenapa nak jadi penghalang untuk terus berkawan??kalau korang percaya kat partner korang nescaya kes curang mencurang dan skendel mengskendel mahupun rampas merampas tak akan jadi, ini semua terletak pada diri sendiri kan...


bagi aku perangai tenuk nie, perangai paling annoy dalam hidup aku, mungkin kita boleh wujud perasaan cemburu tapi sila bertempat kan...erm entah lah, harap-harap aku tak macam gini, tak perlu nak kongkong sangat partner korang tue, kalau korang sayang dan percaya pada dia dan sebaliknya, perkara yang sengal-sengal tak akan berlaku, unless life style korang macam gitu...

************************

NOTA PERANGAI TENUK

1. kalau nak berkawan dengan aku, sila jangan sangsi dan fikir bukan-bukan pasal aku...

2. niat baik aku nak berkawan jangan salah erti, silap-silap aku akan move on dan perbuatan kali kedua kau nie akan aku ingat sampai mati

3. kalau aku NAK RAMPAS laki kau, dah lama aku buat, jangan cabar aku !! i mean it

4. ini entri bukan marah tapi kecewa dengan manusia yang penuh dengan perasaan dengki + cemburu tak bertempat + otak dungu + perangai tenuk..siapa terasa harap maaf, sila fikirkan balik dengan apa yang kau buat !!!

********************************
FULL STOP

missblurry

3 ,000 yang sedang blur:

nelly said...

aku tak boleh seyh contact TANPA ADA PERASAAN ! nampak sangat menipunya ~

misSbLurRy said...

nelly,

boleh kalao ko pandai asingkan perasaan tue....

eheheheh...aku dpt buat sbb nya ati aku mudah kering klo dikecewakan....

Ain Jia Zainudin said...

mmg pn .tp xpnah lg kne cmtu .diduekn pnh lah .mmg pmpn 2 xnk bf ain ngn ain .haih ,