Sunday, February 20

benda pelik yang diharamkan zaman sekolah rendah



korang still ingat lagi tak pensil pilot shaker warna apa yang korang beli masa zaman pensil nie dikeluarkan? tak silap aku masa tahun 1998. time tu siapa pakai shaker nie dah kira loaded sesangat dah, sebab mampu beli...

aku rasa dah cukup mahal dah zaman itu walaupun hanya rm 6 saja, kalau banding sekarang rm 6 tue apa lah sangat kan??aku ingat lagi, masa beli aku pakai colour biru, gah je bawak pergi sekolah...

then bila hilang menangis, takut kene marah dengan parents 1 hal, sakit hati pun 1 hal, solution terbaik 2 3 hari aku intip siapa yang leka dgn shaker...ahahah apa lagi, dok merembat balik lah harta orang lain pulak..nak puaskan hati punya pasal orang lain jadi mangsa...tersenyum aku bila ingat balik....bunyi macam bodoh tapi itulah realitinya...

lepas shaker, liquid paper pula, tapi liquid nie wujud before shaker lagi kot, cuma zaman aku time tue baru nak up liquid paper nie, sampai diharam kan kat sekolah sebab bebudak bantai conteng meja, errr aku tak pernah buat kot..ahahah

and then zaman digimon pula, perg..masa nie aku darjah 5 kot...game nie memang jadi idola setiap orang, kalau tak dapat mesti rasa ketinggalan, harga not bad, ada mahal and ada murah...mesti bawak sekolah then battle dengan member. benda ni pun diharamkan kat sekolah sebab main time kelas...ngeh!!

sama dengan game bela-bela binatang tue,cyberpet kot nama dia, cyberpet nie wujud before digimon, ahahah kalau dapat telur yang binatang gempak-gempak, kira dah hebat sangat lah tue...dan nasib yang sama juga diharamkan bawak ke sekolah....

paling kerja gila bagi aku, bebudak main ais kering, gila babeng arr, gila tahap memang gila lah, layan ais kering letak dalam mulut. perg!! tunjuk hebat lah keluar asap-asap tebal, sanggup beli ais kering kat pakcik jual aiskrim yang bawa motor tue, 50 sen seketul, ingat lagi aku...dan yang ini memang patut diharamkan...langsung tak fikir benda lain, fikir nak main je kan...


paling sakai sekali, tuala kecik pun diharamkan, yang jenis ala-ala good morning tue, tapi yang tebal..sebab apa diharamkan? sebab diorang wat fesyen, cam ampeh...letak kat poket then kali keluar terjulur panjang2...yang lelaki letak kat poket belakang, yang perempuan pula poket tepi baju kurung tak pun sangkut kat leher mana yang tak pakai tudung....dang, sakai habis !!

kalau nak tahu lagi, ceper, batu semban dan juga getah panjang yang budak perempuan selalu main tue pun kena haramkan juga, sampai sekarang aku tak paham kenapa nak kene haram?bukan apa pun sangat kan benda macam gini...


hurm aku rasa banyak lagi tapi aku tak dapat nak fikirkan, kat sekolah korang and zaman sekolah rendah korang, koranga da tak alami menda yang sama macam aku alami...

benda-benda nonsense diharamkan kat sekolah walhal dalam peraturan tak ada pun benda macam gini, diharamkan lepas guru besar announce, aish...lawak gila bila difikirkan balik...aku percaya korang alami juga pada mereka yang lahir tahun 1986-190, tapi yang betul-betul merasa, mereka yang lahir pada tahun 1987-1989....hurm, sweet memories !!

******************************
FULL STOP

missblurry

28 ,000 yang sedang blur:

zuhanismohamed said...

mak ai semua benda pun haram ni..he he

sekolah rendah sy dulu bab liquid paper memg haram..tp tang tuala tu xde la pulak.. :)

misSbLurRy said...

zuhanis mohamed,

ahahah tuala tue paling tak logik kan....

itu lah, sume benda nak kene haram...pelik btol

tulus sweet said...

kalau bawak shaker kat skola mesti hilang....geram gila...

digimon...rindu..:(

MiZi said...

hahahah zaman sekolah dulu cikgu x bagi bawak sebab dia takut nanti dia jeles dan nanti dia pun nak join gak kita untuk bawak kat skolah

http://www.contengcorner.com/2011/02/kepenatan.html

Amiey White said...

teringat zaman muda , ada lagi benda haram , surat cinta ada bedak hahahaha

AH7 said...

hahaaha..pnh merasainye....

Berto said...

digimon tu lejen weh, aku cempiyon kat masa dulu2, keh2

nelly said...

Haha .
Aku pergi sekolah , benda pelik dia tak bagi pakai beg yang simpang tu .
katanya nampak gengster .
tak bagi bawa keychain yang bersangkut tu .
tak tau kenapa .
tapi , itulah yang pling aku suka..
=)

misSbLurRy said...

tulus sweet,

mmg pon.....so shaker kene bawak kemana saja kita g

misSbLurRy said...

mizi,

dorg tension owh...diorg x dpt main

misSbLurRy said...

amiey white,

a'ah kan.....sbb antrax...ahahah tp tue zaman form 2

misSbLurRy said...

ah7,

ahahahah kau pada zaman aku juga

misSbLurRy said...

berto,

kan kan.....sama la...sampai gado2 main benda alah 2

misSbLurRy said...

nelly,

serious sampai skrg aku still fikir..
nape nak diharamkan

FurBall said...

aku paling suka digimon..yeah!!aku tak ketinggalan dengan bawak digimon ke skewl..bila kena rampas oleh cikgu relax jew.then bila skewl dah nak habis.tym cikgu penolong kanan pergi duk jalan2 ke kelas budak yang wat year end party..aku masuk bilik dia..bukak laci..n aku ada 6-7 digimon setelah dibahagi2...budak katakan..atoi..

qhais said...

huhuhuhu...xpnah ade pensil shaker n digimon...:(
parents susah.....pakai yg murah2 jer..jnji bole tulis...huhuhuhu

Misz said...

aku rasa ko kene berkarya pada pukul 12 pagi selalu la. gempak.

i love pilot shaker.

misSbLurRy said...

furball,

tue melampau beb....tp yer owh....sekolah aku dlu dia jual balik....ngek tol

misSbLurRy said...

qhais,

aku pun x mampu..tp usaha sndiri....
eheheheh

misSbLurRy said...

misz.mas,

ko perasan eh aku selalu update kol 12...
ahahahah

amny.. said...

sekarang prturan da xketat mcm dlu laa...

xaci2!!

misSbLurRy said...

amny,

skrg sume benda boleh bawak ker?
alamak...xsyok la....zaman dlu la best....masing2 tunjuk skill

NuSaNa NoSa 91 said...

blurry.. rindunya zmn sekolah.. time jd kanak2 ribena.. hu3~ T_T

Ateynmohd said...

hahaha ~ btol2 . rindu betol memori dulu . igt lagi, pemadam diharamkan bwk lebih dr 1 sebab dulu hot dgn permainan lawan pemadam . ade gambar bendera lah . dinasor lah . haha

Sasa Al-Sharif said...

game digimon tu memang tak boleh bawak pun. haha..

misSbLurRy said...

nusana nosa 91.

kan....ahahah....tersenyum sendiri tue

misSbLurRy said...

ateynmohd,

a'ah la kan...aku telupa psl tue....
pemandam tue byk aku kumpul....

baru2 nie adik aku cerita dia rembat 1 kotak pensil penuh dengan pemadam..dia jeles...sampai menangis budak 2...esoknye dia bg balik....

ahahah lawak

misSbLurRy said...

sasa al-sharif,

memula ok je...skali diharamkan