Tuesday, February 15

musim panas kembali lagi


ahahahha tajuk entri bunyi macam lah malaysia ni ada 4 musim, wallahwei blurry oi, tak agak-agak betul...

what eva la kan, memang bulan 2 hingga penghujung bulan 3 musim panas yang melampau-lampau pun, aku tak tahu lah korang perasan ke tidak, tapi kat bumi serdang ni dah mula terasa kehangatan tue.

so nak lagi terasa kemeriahan musim panas ni, boleh layan sekali hot fm, gerenti korang hot,lagi-lagi bila dengar lagu request dari orang yang lagu entah pape, tolong lah!!

ok nie aku nak bagi sikit tips masa musim panas

1. korang ringan-ringankah lah diri tue bawak air masak, lagi besar bekas lagi bagus,kot nak jinjing cerek pun boleh, tak de hal lah

2. untuk wanita-wanita bugdet hot, bawak payung untuk mengelak dapat cahaya matahari terus ke kulit, cahaya UV boleh menyebabkan dapat cancer, sudah lah korang pakai mekap tebal seinci, lagi membantu, ok..take note

3. kalau jemur baju, terbalikkan lah baju korang tue, nanti fiber kat baju tue pun cepat rosak, lagi-lagi untuk seluar jeans...euuuyyuuu abis levi's i tau..

4. pakai pakaian yang mudah serap peluh, yang terbaik baju cotton lah, kang berpanau pulak korang punya badan, lagi pun confirm tak selesa kan...jangan terus bogel sudah, kat rumah boleh, kat public kang..wow!! juling mata den..


5. yang ada anak, jangan biarkan anak korang main tengah hari buta, kang demam tak pasal-pasal korang juga yang susah,..


6. jaga kesihatan korang, agak-agak rasa nak demam, cepat-cepat makan ubat ok...kalau aku terus ke PKU ( pusat kesihatan university) jer..muahaha..aku bayar yuran mahal wei...


7. jangan terlalu bergantung pada aircond, kalau boleh guna kipas aja lah..ye la..aircond sejuk..then bila keluar rumah terus panas terik...silap-silap boleh pitam, kalau tak pun ala paling teruk pun kene strok...korang nak ker???

8. last but not least, PASTIKAN ok..PASTIKAN korang sentiasa mandi, hapak wooo, peluh-peluh lepas tue tak nak mandi...pergi kelas or office yang ada aircond, fuh..boleh mati,so jangan penting diri sendiri ok??


**********************************
FULL STOP

missblurry

14 ,000 yang sedang blur:

nelly said...

Musim panaslah best makan cendol ..
=D

misSbLurRy said...

nelly,

wah..aku da merasai kehangatan nye

zacky ~786~ said...

woo jemur baju kna terbalik kn erkk... ~ waa.. dpt satu tips.. thnks..

Mohd Ridhuan said...

huuhuhuhuh...
kekadang hujan gak kan...
tapi sekejap...

misSbLurRy said...

zacky 786,

a'ah...nanti warna pun cepat luntur...

misSbLurRy said...

mohd ridhuan,

betul...ada juga hujan....bila hujan..hujan betul..bila panas...panas sgt

Misz Mas. said...

nak mandi slalu tapi air rumah sewa aku cam jahanam je..asik takde je..grrr..nampaknye aku kene beli kipas tangan!hohok

Amiey White said...

tips yg baik , tapi x taan perempuan hot tu , selamat amiey minah rempit , panas ke hujan ke redah je hahahaha

xcyber said...

ala..nk musim sejuk la..
x mo panas2..itam kulit =)

missgee said...

Wow!!!
Tips menarik..
Melayan panas yang garing :)

misSbLurRy said...

MISZ.MAS,

kurus la tangan ko
ahahahah

misSbLurRy said...

amiey white,

sama la beb,,,,payung ade je dlm beg..tp malas nak bukak

misSbLurRy said...

xcyber,

sila pindah ke tempat lain....
ahahahah.....duk kat cameroon la bro

misSbLurRy said...

missgee,

garing mcm ayam?