Sunday, February 27

milo iron


gerenti, siapa yang duduk hostel masa zaman sekolah confirm tahu benda nie right? kalau siapa yang tak tahu, nampak sangat korang tak menikmati zaman sekolah korang, life as student and as resident....

setahu aku...student paling skema macamana pun kat hostel, confirm buat kerja and perangai unta, betul tak?setuju? kalau tak, sah korang bukan species  planet bumi sebabnya aku bukan budak hostel pun aku tahu menda alah nie...

by the way, aku cerita balik for those yang memang betul-betul tak tahu, budak-budak yang duduk hostel sure bosan tak tahu buat apa bila malam menjelma, sudah lah dengan lapar then kena paksa pergi prep lagi....

confirm tension and rasa tensi gila kan...aku sendiri tak tahu macam boleh boleh wujud benda alah nie, yang aku tahu, kawan aku masa aku sekolah raja chulan kat ipoh dulu yang ajar, dia kata..diorang suka makan benda nie sebab tak payah beli coklat yang mahal harganya kat kiosk...ok masuk akal...

kalau nak lagi sedap, biarkan dulu sampai dia macam masuk angin, then baru ion sampai keras..ada yang letak air sikit bagi dia mcm rasa milo lagi umph...then iron ikut suka hati korang..balut pakai kain lah kang melecur pulak plastik milo tue....

sebenarnya, banyak lagi keje gila masa duduk hostel,time darurat..siap kawan aku cerita diorang masak telur guna ion...masak megi dalam heater, siap layan tomyam dalam heater, banyak lagi lah kalau cerita bab-baba kreatif bila nak masak...kalah chef wan, chef wan pun tak terbuat apa yang budak hostel buat..

seriously, aku memang tak merasa duduk hostel masa zaman sekolah, tapi sekolah aku dulu ada hostel so memang apa-apa keja gila diorang buat, aku tahu lah jugak....

so, sesiapa yang still sekolah dan duduk hostel, menggilakanlah diri anda...benda begini boleh buat kenangan...buat hidup korang lagi ceria...

jom layan milo iron...nyum nyum !!


*rasa dia biasa aja, macam korang ratah milo tapi nie macam cekelat bar yang dibeli dari londong, ahahah..nikmat seyh

**************************

FULL STOP

missblurry

18 ,000 yang sedang blur:

Shaker™ said...

teringt balik zaman2 muda2 dulu. membakar guna seterika.. hhihi.. memang tergelak la sorang3.. hee

nelly said...

Aku teringat seterika ni ...buat baju aku terbakar .sebab tak reti guna ..
=)

Ditag !

http://nellythestrange.blogspot.com/2011/02/tagged-from-zaty.html

syafiqah khadiron said...

hehh? bagaimana mahu makan itu milo hah?

amanina said...

mmg bes la..
dlu klw kwan na mkn
milo iron
mst cri nina
mnx tlong iron..kra pro daa nie
hehe

MiZi said...

hahahaha penah buat benda ni... paling best buat megi dalam baldi guna iron gak..

http://www.contengcorner.com/2011/02/penat-serius.html

edzlin007 said...

seronok baca blog kamu ni...heh masak telur guna iron tu mmg selalu berlaku, cuba tak pernah, tgk aja

Nurul Atika said...

dulu ika pun ade buat gak.. abes iron hostel rosak...hahah

Amiey White said...

Teringat zaman2 muda ..

errkkkk huhu

Misz said...

baru ku tahuuu

misSbLurRy said...

shaker,

lawak kan....zaman gila gila remaja
hahhaha

misSbLurRy said...

nelly,

mak ai..mesto blobang abes

misSbLurRy said...

syafiqah khadiron,

gigit mcm biasa...mcm mkn cekelat

misSbLurRy said...

amanina,

leh watkan tuk blurry ari2..ahahahah..bekalan time lapar

misSbLurRy said...

mizi,

melampau lah plak masak megi dlm baldi guna iron kan

misSbLurRy said...

edzlin,

memang best masak telo guna iron...tp slekeh sikit la

misSbLurRy said...

nurul atika,

mmg klo hostel iron je la mangsa pertama tuk dirosakkan

misSbLurRy said...

amiey white,

ahahah zaman kegemilangan

misSbLurRy said...

misz,

hah nie mesti bukan makhluk planet bumi
ahahha