Sunday, December 5

aku bertemankan encik entiti


kali ini aku seriously lagi...ah pelik pula aku rasa..alrite back to the topic, since aku cuti aku rasa aku ditemani oleh encik entiti lagi...

almaklumlah kan, sememangnya mama aku hire aku sebagai guard rumah, jimat katanya, tak perlu risau lagi sebab adanya aku. yes!! sebab aku tak tidur malam, aku cuma tidur siang...ahahah vampire chomel rite...

so, nak dijadikan cerita, masa mak aku pergi mess night hari itu, dan dalam sejarah untuk semester ini aku layan tv..yeah, i knew its lame,ahahah...dissebabkan aku duduk sorang-sorang yang lain entah ke mana.so rumah terasa sangat sunyi.

hurm tengah aku syok layan tv, tetiba ternampak something bergerak (kelibat) masuk dapur.....zuppp...laju gila, terus aku pandang tapi tak ada pape. dalam otak fikir positif saja..." oh cicak", gila positif aku. tengah syok lagi layan tv then aku terasa lagi.....

selang 15 minit lepas itu, macam orang ngintai-ngintai sebalik kerusi belakang tepi aku....ahahah jangan risau, aku try draw kedudukan aku, kalau tak clear, lantak korang...encik entiti main cak-cak, 2 3 kali juga lah...tapi aku wat tak tahu lagi..

sila click untuk tumbesaran yang enak


sebab aku rasa dah tak sedap hati, aku masuk bilik terus baring layan lappy macam biasa, kali ini dia main lari-lari sebalik pintu bilik pula...arggg.....terus pergi toilet, basuh kaki, pakai detox..tutup pintu rapat-rapat dan terus layan lappy lagi..ahahahah..aku tak akan tidur sebab aku dah puas tidur siang..lupa nak beritahu, kejadian awal tadi berlaku dalam pukul 11 something, dan yang dalam bilik pula dalam pukul 2@3 pagi..

sila click lagi

dan hari ini, aku keseorangan lagi..baru kejap tadi dalam masa sejam lah....aku dengar orang main tarik kerusi.kerusi tu seolah-olah dia nak makan sebab kerusi tue kerusi meja makan..aku terdiam...lama aku diam ...sebab nak pasti kan kot-kot my mom dah balik...tapi tak...

so buat tak tahu lagi...aku tibai blogwalking..ahahah...mungkin dia dah kenyang kot ahah sebab tadi aku masak sambal ayam, dia pergi basuh pinggan, bunyi kuat juga kat sinki, aku fikir orang atas memasak sebab bilik aku memang dekat dengan dapur, tapi tak logik sebab memang bunyi dari dapur aku....

now, aku kat atas katil dan tak berganjak walau seinci, aku ingat nak pergi tengok, tapi tak bernai lah pulak...ahahah...apa patut aku buat nie??hadoi...

wahai encik entiti kalau kamu nak makan atau main-main, kamu buatlah, tapi jangan ganggu saya sebab saya tak kacau dunia kamu ok...deal???please, i beg you....please....

*****************************
NOTA ENTITI :

1. aku still dengar dia mengemas kat dapur...oh no..

2. aku pernah kena kacau dalam bilik aku sendiri, dia tanya jam pukul berapa..glup!!

3. aku macam tak ada perasaan, nak takut tak juga sebab baru pukul 8.40..eh dah pukul 8.40?lorh....nak kata berani tak juga, kang tersembul muka dia, aku juga yang nangis....hurmmm

4. yang penting aku tak akan berganjak dari katil sampailah parents aku sampai...wakakka..errr

**********************************
FULL STOP
missblurry

9 ,000 yang sedang blur:

Misz Mas. said...

ko bejaya buat aku seram.serius seram!wuu

misSbLurRy said...

misz. mas,

bukan kau je...aku pun kecot perot..ahahahah

azwa_amani said...

amani pun alami benda yg sama sebelum keluar makan tadi...serius dia lalu,..amani dengan housemate tangah amek gambar gun webcam...belakang kami dinding...so x mungkin org lalu...huisssss...seram..terus tutup lappy..ozmate amani tdo bilik amani sebb roomate balik...seram..tapi takutkan ALlah dari segalanya

misSbLurRy said...

azwa,

memang seram.....nak tdo sure xleh..celik je mata kan....ahahah....lumrah dunia, bila dah takut xleh fikir ape dah..tp as long kita x kacdo dia...dia x kaco kita melainkan ade org yg antar ...

apik pehe said...

uihhh..ko ni same cam aku..musang x tido malam..hehe

wehh..jangan la citer..aku pon takot gak

Un Phat Lee said...

haha.lu ni banyak berpikir sangat ni.

misSbLurRy said...

apik pehe,

HAHAH,malangnya saya da cerita

misSbLurRy said...

unphat lee,

isk....dia dtg dikala aku tgh termenung....ui

Fariduddin El-Islam said...

kene panggil uncle seekers nih ! haha..

em try letak brg2 yg jin xsuka sbb busuk...hehe mcm bwg putih, lada hitam, asam keping n bla2....bungkus dlm plastik pastu ltk bwh katil (jangan wat masak plak..).

& of course yg plg best kalau nk kekal selamat, tanam 'ayat cinta' (kalammullah) dlm hati... InsyaAllah