Friday, December 10

buat mu wahai teman


" poyo la lu blurry, dengan aku pun kau lupa kan??? "

" oi blurry, sombong siol..langsung tak tegur aku "

" wei nie aku lah, ko tak ingat ke blurry? siamang arr kau "

" belagak siot kau blurry, buat-buat tak nampak aku..blah arr lu "


ahahah, apahal nie beb?wow...macam gaduh jerk....yeah itu lah kata-kata yang pernah aku dapat, yang pernah orang bagi dengan percuma nya dekat aku..sebab?meh duduk rapat-rapat...wa nak kelepet sama lu orang...

bila kita dapat jumpa balik kawan-kawan lama, mesti kita gembira kan, dapat mengimbau masa lalu, masa-masa yang terbuang dengan rakan-rakan sepejuangan dengan pelbagai aktiviti tak kira berfaedah atau tidak...

sememangnya detik itu yang kita nantikan, detik pertemuan semula setelah sekian lama terpisah....baru-baru ni, dengan adanya facebook, aku terjumpa balik rakan sekolah rendah aku yang almost 13 tahun aku tinggalkan. yup sekolah kebangsaan padang tembak 1, thanx to mark zuckerberg..

tapi perasaan gembira tu sekejap je singgah kat aku, selebihnya sedih yang menyelubungi diri aku beb, bukan apa...aku mengaku dekat sini, yang aku hanya boleh ingat beberapa kerat je dari mereka, mungkin tak sampai 10 orang..itu pun sebab memang aku berkawan baik dengan mereka..

tapi selebihnya???susah aku nak mengingat, kalau setakat nak tengok muka zaman sekarang memang tak kan la kan??berubah kot muka masing-masing..yang buat aku sedih, aku di cop " sombong" or " lupa member sendiri "..

korang tahu tak yang aku susah payah nak ingat, nak flashback memori lepas...senang-senang je cop aku macam gini kan..sedih kot hati aku...kene lah faham, aku bukan duduk kat sekolah tue sampai abis form 5...


aku dekat sekolah tue since darjah 2 sampai darjah 4..lepas itu aku tukar lebih kurang 5 sekolah yang berlainan negeri, belum masuk alam kerja sambilan and ipt kan...so consider lah sikit, jangan main sedap tuduh..mak tersentap nokk!!

aku tak marah pada korang, cuma aku sedih jer....terkilan dengan kata-kata yang korang lemparkan kat aku...berapa juta orang pula aku jumpa, aku manusia ...even komputer pun lama2 boleh hang, kene format balik...macam gitu lah aku..tapi tak ada lah sampai tahap format cuma kene refresh and scan virus sikit..banyak sangat tengok porno, mana tidaknya...wakakkaka... 



tapi percaya lah, aku still ingat kenangan yang ada dekat sekolah itu or mana-mana yang aku pernah jejak walaupun aku sukar untuk ingat siapa korang unless ada bukti yang boleh aku ingat balik....

lagi sekali, maaf wahai teman, bukan ini yang ku pinta, tapi apa daya, hidup seorang perantau yang berjumpa pelbagai jenis orang mungkin membuatkan otak aku sukar untuk berfungsi dengan lancarnya,,maaf wahai teman...

****************************
NOTE NOMAD :

1. hanya sempat ucap hye dan dua ayat selepas itu, kata-kata di atas aku dapat..hurm...

2. kalau korang kat tempat aku yang hidup nomad??mesti korang pun lebih kurang nasib dengan aku kan..

3. dem !! aku benci bila orang tuduh aku macam gitu, kalau aku lupa daratan, aku tak akan tegur korang dan tak akan cari korang lah....




Masing-masing ada masalah sendiri

masalah dunia, masalah peribadi

luahkan jangan simpan dalam hati
boleh cerita di kedai kopi


**************************
FULL STOP

missblurry

6 ,000 yang sedang blur:

azwa_amani said...

wahhhh bestnyer reunion...amani nyer besok dan lusa..nantikan aktivit dan gelagat2 mereka di dalam entry yg akan dtg.. :)

misSbLurRy said...

azwa_amani,

best memang best.....tp tue la kan..ahahah

apik pehe said...

huhu..xpe2..lame nanti ingt la tu..

aku maafkan..hahaha

mekdonel said...

One of the truly best blog..

www.fdausamad.blogspot.com

Baca 3-4 entry lepas tu mesti jadi ketagih!

i m not kidding..blog brader ni memang awesome!

misSbLurRy said...

apik pehe,

mung meme pehe aku sokmo kan

misSbLurRy said...

mekdonel,

thanx