Thursday, January 6

bakar ayam atau ayam bakar ??

setiap 25 hari bulan 12, aku and the gang sure buat BBQ, kiranya lebih kurang annual party lah, bukan untuk sambut krismas tapi bagi aku, masa hujung tahun nie je yang ktorg dapat jumpa . maklum lah, masing-masing dengan tanggungjawab memasing,..

benda ni pun sebenarnya secara tak langsung, tengah lepak-lepak yamcha, then tetiba kawan aku ajak buat BBQ, 

dan tahun lepas adalah tahun yang ke 3 ktorg buat annual BBQ nie, tapi malangnya yang join cuma 4 orang dan kebetulan kena masa lawan bola antara malaysia vs indonesia untuk piala AFF suzuki 2010 untuk leg 1. sebenarnya dah terlajak masa, tapi still teruskan, dah nama pun wajib kan...


so macam biasa, pergi shopping kat giant mall, beli barang segala mak nenek, dan peram, petang esok tue baru bakar...tapi entah macamane pembakaran kali nie sangat sempurna sampai legam kawan tu...hihhuhuuh, maaf ye kengkawan, memang legam sungguh...

dah lah tue, ngok juga...bukan nya masa tengah bara banyak nak letak kerang,  perut memasing dah tahap badak sumbu, lapar ya rabbi, alih-alih cara nak cepat masak, ktorg buang aluminium foil then campak kerang dalam arang, ahahhaha, idea sangat bernas, bukan je masak malah hangus sekali, punya lah tak sabar nak melantak, aiyooo..


tapi ini ok lagi kot, yang lagi tak boleh blah, ktorg bakar ayam depan rumah kawan aku, so anggap je jalan depan rumah tue ala-ala pantai, disebabkan parking lot rumah dia guna lantai mozek, so taruk lah paper kat bawah tempat grill, bagi taknak hitam terbakar pulak lantai cantik tue...

entah macam, terlupa nak basahkan paper, maka terbakar lah beliau, yang aku ni memang tukang kipaskan bara +terbalikkan ayam, yang geng-geng aku nie ada yang tengok ade yang tolong, bila api dah naik kat paper tue, diorang boleh bantai pulak lari litang pukang, ayam dok terbakar dengan api yang besar, memang hangus lah....

bukan nak selamatkan ayam tapi selamat kan diri pastu bantai terjerit-jerit ..

" api blurry api....padam weii..cepat cepat..ayam dah hangus " 

sambil lari,,,dan tengok jerk tapi tak juga pergi selamatkan ayam..terbaik kan...aku juga lah yang pergi selamatkan ayam then basahkan paper...

maka hangus lah ayam-ayam aku,,yang gabak-gabak besar lak tue, tapi tak apa..memang syok...makan ayam sekor + sosej 20 batang + kerang sekilo + sos special yang di makan untuk 4 orang..dan habis...lagi sekali..habis..memang kami melantak....ahahah....


walaupun aku sendiri tak tahu antara ktorg nie bakar ayam atau ayam bakar tapi tetap had fun, so kepada geng aku...jangan lupa hujung tahun ini ok?? walaupun aku tahu tahun ini bukan lagi cuti macam tahun sebelum..tapi BBQ tetap wajib dijalankan....

**********************************
FULL STOP

missblurry

6 ,000 yang sedang blur:

Amiey White said...

sedap~!!!!
saya nk :(

misSbLurRy said...

amiey white,

da abis....ahahaha...lama da tp br update

Amiey White said...

alolo - Blur shout box rasa prob amiey pn x dapat tgk selamat ada xbox :D

btw kena belanja amiey gak haha nk bbq

misSbLurRy said...

amiey white,

ahahah....oleh2 blanje...amik la ayam legam 2

me said...

wow sedap.

misSbLurRy said...

me,

mmg sedap..eheheh