Monday, January 10

sayangi lah kertas


sekarang ni, penggunaan kertas aku rasa dah tak sebanyak dulu, sebab nya papehal semua sudah pakai online, bgaus juga tue, tapi kesian lah pula pada mereka yang ambil course kertas tapi peluang kerja tak sebanyak dulu.

untuk buat kertas kalau tak silap aku memacam dah diorang kaji, siap ada nak buat guna barang-barang terbuang contohnya batang pisang, pokok-pokok un commercial and so on.

tak kisahlah kan diorang nak research guna apa pun, tapi sesiapa yang sayang kertas, yang dok salah sikit dah buang, ubah lah sikap korang tue, sebabnya nak buat kertas bukan mudah beb.

memang penat nak hasilkan sehelai kertas yang standard berat dan kualiti macam double A punya kertas. yang penting, setiap proses guna air, seriously kilang kertas lah banyak guna air untuk buat sehelai kertas.

agak-agak korang yang kat rumah tak ada air, pergi serang kilang kertas. tuk tadah air sebanyak mungkin....ahahahah...aku berkata-kata dengan pengalaman yang buatkan aku punya subject nie terpaksa ambil balik sebab tak lepas syarat untuk assumption. ahahah mungkin tak cukup air tuk bazirkan lagi kot...

nie aku tepek gambar proses membuat kertas, korang tengok ajer lah, malas aku nak terangkan memandangkan suasana kat kolej aku yang redup dan sayup ni, ishhhh


* aku tetiba wat entri pasal kertas sebab aku mimpi kertas tadi masa tengah tidur, ahahah
* sangatlah tak ada motif entry ni, tapi tak apa, sekurang-kurang nya korang tau proses buat kertas kan

*************************
FULL STOP

missblurry

6 ,000 yang sedang blur:

nelly said...

huhu . .
elok gak kertas tak bnyk pakai .
jimat . . . .
=)

misSbLurRy said...

nelly,

a'ah..memang jimat...tp iso kene pakai kertas...so tetap memerlukan...

bdk skolah pun pakai kertas lg..eheheh

majalah2....paper..eh banyak lah plak

::astonishing az:: said...

bagus entry ni...pasni leh bakajr buat kertas sendri baru tau susah nak carik kayu.

misSbLurRy said...

astonishing,

eheheh memang kene bljr subject nie sem depan....

Amiey White said...

hehe fact or keluhan akan belajar subject ni dear~ :D

misSbLurRy said...

amiey white,

wakakkaka both..but more to fact