Thursday, January 13

upu@ mohe untuk ijazah sudah di buka


aku tahu yang aku dah terlambat 3 hari pasal permohonan kemasukkan ijazah ke IPTA untuk pelajar lepasan STPM,STAM dan juga diploma..

tapi aku nak juga bagi tahu and remind bout this, kot ada yang terlupa, atau buat-buat lupa, hihihi....


ok, kat atas tue aku dah link kan, semoga mereka-mereka yang terlibat buat keputusan dan pilih course yang layak korang ambil, jangan sampai tersalah pilih sudah lah, menyesal pun tak guna kan...

bila ingatkan balik, hurm macam tak percaya zaman aku apply upu untuk masuk ke peringkat ijazah ni, sangatlah kelam kabut..


sebabnya aku apply masa aku sem 6, guna result sem 5, time tue aku nak fikir final year project +  MUET + problem dengan supervisor lagi...sampai tahap yang aku main hentam jer masukkan course yang dia bagi...

then bila keluar result, masa tu aku tengah bersuka ria kat pangkor, time tue dha habis diploma, so aku celebrate kat sana, tapi yang kelaur result USM, aku tak mohon, so selamat lah, 2 3 hari lepas itu, keluar pula UPU, check-check aku tak dapat memana,


sadis juga, sebab hajat hati aku nak ke UMS, tapi tak ada rezeki, aku pun buat rayuan then alhamdulillah aku dapat masuk, yang buat aku pening lagi, result keluar jumaat, daftar hari ahad,time tue satu apa pun aku tak ready sebab aku tak fikir boleh dapat.. ( merajuk lah kunun nya)

kelam kabut nya, tak usah cakap lah, tapi tue semua wat aku nak gelak kaw2 sat je, lawak pun ada, sengal je muka memasing, dengan keadaan selebetnya..hihihi.....

so, for those yang rasa nak sambung belajar, prepare your self, susun elok-elok file yang berkaitan akademik, buku rujukan, yang penting duit, sebab memang yuran tak semestinya terus bayar bedebuk macam tue, tapi untuk starting memang pakai duit yang banyak...


kalau sempat kerja, kerja dulu lah, simpan duit untuk akan datang, mental kene prepare awal-awal,and last but not least good luck untuk sesiapa yang memohon degree nie....

welcome back to college...

***********************************
FULL STOP 

missblurry

10 ,000 yang sedang blur:

zacky ~786~ said...

yeah.. !! wlcome back..
mari la kita menstdykn diri .. masing2.. hahaa

misSbLurRy said...

zacky,

yeah rite.....ahahha..rehat lama2 tepu gak 2

fa-in said...

eh amik kos ape?
haa semangat2!!!

Amiey White said...

selamat berkawan dengan assi. hehehe :D

semangat

misSbLurRy said...

fay in,

wood science...eheheh nape

misSbLurRy said...

amiey white,

ahahah....jumpa muka2 br lg

fa-in said...

xde pe,tnye je..
wahh cambest kos itu,hehe

misSbLurRy said...

fain,

eheheh boleh la..not bad....lain dr lain

missgee said...

Owhh!!!!
Permohonan dah bukak??
Okeh..okeh..
Nak kasitau yang lain..
Kot lupa gak :)

P/s: Thanks

misSbLurRy said...

miss gee,
a'ah..sampai bulan 4