Sunday, January 23

rambut bau besi karat


aku ni ada masalah pasal rambut, aku problem dengan kelimumur, geram seyh, gatal tak hengat dunia, nak syampoo ari-ari kang tak pasal-pasal aku kene tempah rambut palsu pulak kan, so solution nya aku guna selsun blue,

memang mantap, harga pun tak terkata mantap.mahal gila...memula pakai, memang puas hati, lama-lama pakai benda alah nie punya treatment keluar benda entah apa ntah....

warna coklat, memang aku tau benda tu treatment dia, tapi bau dia macam kak limah seyh, busuk...bau besi karat.....siapa pakai benda nie???korang ade tak bau macam aku bau bila benda ni dah lama korang pakai??

cakap tang bau, memang tak boleh blah, gaya macam baik amik je air yang dah direndak dengan besi karat..tapi kalau tang keberkesanan dia, memang superb..hilang segala salji atas kepala ni...arggg

dua soalan je aku nak tanye lagi..

1. siapa alami benda sama macam aku untuk yang pakai selsun blue nie?

2. ada tak solution lain? aku pakai head and shoulder jugak, dulu clean and clear, tapi tak jugak clear-clear... 

tolong bantu aku...

****************************
FULL STOP


missblurry

8 ,000 yang sedang blur:

nelly said...

nelly tak pernah alami lagi . .
tapi , baik cepat2 cari penyelesaian . . .

misSbLurRy said...

nelly,

itu la...kalau tak pakai selsun blue ok je...tp kalau pakai benda nie lg cepat than syampoo

DibaHadzim said...

diba sejak dh pakai tudung ni lah time ni lah die nak kuar kelemumur ni . kadang2 hangen jugak . tengah2 bljr boleh gtl2 tuh datang , org pandang dah mcm ape je . tapi ibu diba pnh buat something dlu lah . tgk skg die dah xde gtl , tapi saket lah nak gune ni . try gune limau nipis perah kat kpale . then macam gune shampoo lah . larutkan kat satu pale . insyaallah berkesan lah . diba xpnh try lagi , tapi insyaallah ade mase nak try jugak .

misSbLurRy said...

diba,

ahahha my mom mmg suruh buat...siap suh amik bawang putih..tp x terbuat..malas sungguh...

nak yg senang je keje nye...ehehehe

Anonymous said...

weh, mcm bahaye je selsun tu (chemically.
try je la petua2 semula jadi mcm limau tu.

misSbLurRy said...

anonymous,

a'ah mmg chemical, balik rumah aku nak try yg dibuat dr tumbuhan...haahha...

tue la..aku nak ahbeskan yg nie dlu...

Amiey White said...

amiey suggest pg klinik or buat treatment kadang2 takut jadi kritikal je

AH7 said...

kene kerap shampoo...baru ok kot..